Ο Στιβ Βόζνιακ, φίλος και συνέταιρος του Στιβ Τζομπς ανατρέπει την ιστορία

Είναι γνωστό ότι ο εκ των συνιδρυτών της Apple Στιβ Βόζνιακ δεν έμοιαζε ποτέ στον Στιβ Τζομπς. Ντροπαλός, συνεσταλμένος, επιεικής με τους εργαζόμενους και συνήθως χαμηλών τόνων, ήταν ο “μάγος” που σχεδίασε τις πλακέτες των πρώτων ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια έχει απομυθοποιήσει κάμποσες ιστορίες γύρω από την Apple και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μετατραπεί σε σκληρό κριτή κάποιων προϊόντων της. Ο “Boz” λοιπόν ξαναχτυπά και σε συνέντευξη του στο Businessweek του Bloomberg λέει πως το “μυθικό” γκαράζ, στο πατρικό σπίτι του Τζομπς, από όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε η αυτοκρατορία της Apple, ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ!

“Το γκαράζ είναι κομμάτι ενός μύθου”, απάντησε ο Βόζνιακ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα πρώτα χρόνια της εταιρείας. “Δεν σχεδιάζαμε, δεν φτιάχναμε τις πλακέτες, ούτε παράγαμε καμία συσκευή εκεί. Το γκαράζ δεν εξυπηρετούσε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, εκτός του ότι ήταν ένα μέρος που το αισθανόμασταν σαν το σπίτι μας. Δεν είχαμε λεφτά τότε. Και όταν δεν έχεις λεφτά είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις έξω από το σπίτι”.

Οπως λέει σήμερα ο Στιβ Βόζνιακ, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για τη συναρμολόγηση των μητρικών των πρώτων υπολογιστών Apple γινόταν στον τότε χώρο εργασίας του, στις εγκαταστάσεις της Hewlett-Packard στο Κουπερτίνο.

Πηγή: protothema.gr