Ανοχή δείχνει εδώ και χρόνια η Microsoft σε όσους χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό της. Η συμπεριφορά αυτή όμως δεν ισχύει για όλους.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ενημέρωση από την Microsoft, αλλά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν περιπτώσεις κατόχων πειρατικού λογισμικού της εταιρίας οι οποίοι έλαβαν… «πρόσκληση» για τα δικαστήρια!

Η Microsoft μπορεί να μην έχει αγγίξει ακόμα το καυτό θέμα του πειρατικού λογισμικού που στοιχίζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει ή ότι δεν έχει τα τεχνικά μέσα να εντοπίσει τους χρήστες.

Για την ώρα φαίνεται ότι η νομική κίνηση αφορά «πειρατές» που επανειλημμένα ενεργοποιούν πειρατικό λογισμικό για δεκάδες χρήστες, παρέχοντάς το ως υπηρεσία.

Εν προκειμένω, η εταιρία φέρεται να εντόπισε μία και μοναδική ip διεύθυνση από την οποία γίνονταν συνεχώς ενεργοποιήσεις πειρατικού λογισμικού. H εταιρία φέρεται να αντιμετώπισε την περίπτωση όχι ως μία μεμονωμένου χρήστη, αλλά ως «εμπορική» δραστηριότητα. Ετσι, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησαν οι νομικές διαδικασίες.

Νωρίτερα φέτος, στέλεχος της Microsoft είχε παραδεχθεί ότι η εταιρία γνωρίζει πολύ καλά πόσοι και πως χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό της. Ωστόσο, αστειευόμενη είχε χαρακτηρίσει την χρήση τέτοιων προϊόντων από ιδιώτες ως την freemium πλευρά της Microsoft που επιτρέπει χρήστες –έτσω και με αυτόν τον τρόπο- να βιώσουν την εμπειρία των προγραμμάτων της Microsoft.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η εταιρία δεν αστειεύεται όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται υπέρμετρα την ανοχή για να βγάλουν χρήματα ή όταν το παρακάνουν… γενικώς.

Πηγή: thetoc.gr