Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, οι απατεώνες του διαδικτύου δε χάνουν ημέρα χωρίς να επινοήσουν νέα δολώματα ώστε να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ανυποψίαστους χρήστες, με επώνυμα προϊόντα, όπως η Curved TV της Samsung. Ένας από τα πιο πρόσφατα περιστατικά είναι το  μήνυμα ότι τα καταστήματα Argos και Tesco δίνουν ένα μεγάλο αριθμό των νέων Samsung 4κ Ultra HD τηλεοράσεων.

Το μήνυμα αναφέρει ότι θα δοθούν 250 τηλεοράσεις, γεγονός που καθιστά το δόλωμα ακόμα πιο ελκυστικό, καθώς υπονοεί ότι το θύμα έχει πραγματικά την ευκαιρία να πάρει μια τέτοια τηλεόραση.

Οι απατεώνες προσπαθούν να κάνουν μια σελίδα όσο περισσότερο δημοφιλή γίνεται  προκειμένου να τη πωλήσουν. Επιπλέον η είσοδος στη κλήρωση δεν απαιτεί πάρα πολλή προσπάθεια από τον χρήστη: το μόνο που έχει να κάνει είναι να μοιραστεί το μήνυμα,  να στείλει ένα σχόλιο και να δείξει την υποστήριξή του για την εκστρατεία κάνοντας Like,  στην “επίσημη” σελίδα.

Ο OTA αναφέρει, ότι αυτό είναι μια “cybercriminal” προσπάθεια, να γίνει μια σελίδα αρκετά δημοφιλής, ώστε να μπορεί να πουληθεί για ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων. Αυτός ο τύπος δραστηριότητας ονομάζεται ” like-farming”, επειδή οι απατεώνες πείθουν τους χρήστες προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των likes.

Το ψεύτικο post, ήταν διαθέσιμο σε δύο σημεία στο Facebook, αλλά μία από τις σελίδες έχει ήδη κατεβεί. Η άλλη είναι ακόμα ενεργή και μάλιστα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 13.000 likes.

Tο μήνυμα της διαφήμισης του giveaway αυτού, έχει σχεδόν 11.000 σχόλια, 32.000 likes, και έχει μοιραστεί περισσότεροι από 53.000 φορές. Και υπάρχουν περισσότερες από μία σελίδες στο Facebook, για τη συγκεκριμένη απάτη, με αριθμούς που είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους παραπάνω.

Οι χρήστες πρέπει να ελέγχουν μια προσφορά ή μια καμπάνια που ακούγεται πολύ ελκυστική, στις επίσημες σελίδες των διοργανωτών στο Facebook, όπως στις σελίδες της Tesco και Argos σε αυτή τη περίπτωση.