Η Sony δεν είναι το μοναδικό θύμα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα #GOP, τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται οι “Φύλακες της Ειρήνης“: Oι hackers κατάφεραν να υποκλέψουν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τους υπαλλήλους της εταιρείας, ένα μέρος των οποίων διέρρευσε στο διαδίκτυο και περιέχει ιατρικά δεδομένα.

 

Η #GOP συνεχίζει να αποκαλύπτει, σταδιακά, τα αρχεία που εκλάπησαν από τους υπολογιστές της Sony Pictures, στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης επιχείρησης που φαίνεται ότι διήρκεσε για μήνες. Εκτός από εμπιστευτικά, εταιρικά δεδομένα, οι hackers διέρρευσαν επίσης ψηφιακά αρχεία με ιατρικές πληροφορίες των εργαζομένων, των παιδιών ή/και των συζύγων τους.

Οι προσωπικές πληροφορίες που διέρρευσαν

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τους “Φύλακες της Ειρήνης” δεν περιέχει τα ονόματα των φυσικών προσώπων, αλλά διαθέτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους με βάση τα στοιχεία άλλων εγγράφων, στα οποία εμφανίζονται ονόματα και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Τα έγγραφα που είναι τώρα διαθέσιμα στο κοινό περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για το παιδί ενός εργαζομένου με ειδικές ανάγκες, όπως ο διαγνωστικό έλεγχος και η θεραπεία που λαμβάνει. Τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα είναι μέρος ενός εγγράφου που είχε αποσταλεί προς στην υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποκαλύπτει την απόρριψη των ασφαλιστικών απαιτήσεων του εργαζομένου, ύψους χιλιάδων δολαρίων, από το ασφαλιστικό τμήμα της εταιρείας.

Σε ένα διαφορετικό αρχείο, οι καταστάσεις της υγείας και των ιατρικών εξόδων που καταβλήθηκαν από την εταιρεία για τριαντατέσσερις συνολικά εργαζομένους της αποκαλύπτονται.

Καταλήγοντας, μπορεί οι εργαζόμενοι να μην ήταν ο στόχος της #GOP, όμως οι hackers δεν δίστασαν να διαρρεύσουν στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής στο διαδίκτυο, καθιστώντας τους “παράπλευρες απώλειες” στην μάχη που φαίνεται να έχουν ξεκινήσει με τον κολοσσό.