Το build 9901 των Windows 10 διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες και πολλοί χρήστες έσπευσαν να το δοκιμάσουν ακόμα κι αν η ίδια η Microsoft προειδοποίησε επανειλημμένα ότι η επίσημη έκδοση ήταν η καλύτερη επιλογή για όλους.

Τώρα, μερικοί παραπονιούνται ότι κάποια anti-virus ανιχνεύουν τη συγκεκριμένη έκδοση ως “κακόβουλο λογισμικό”, το οποίο θα μπορούσε φυσικά να θέσει ορισμένα ερωτήματα σε περίπτωση που αυτό το ISO προέρχεται από τη Microsoft.

Τα αποτελέσματα της σάρωσης από ορισμένα προϊόντα anti-virus στο C:\Windows\SysWOW64\Wpc.dll, αρχείο που περιλαμβάνεται στο build 9901, το χαρακτηρίζει ως μολυσμένο.

Ο Gabriel Aul, επικεφαλής του προγράμματος των Windows Insider, είπε σε ένα σύντομο tweet ότι ήταν απλά ένα false positive

και δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούν οι χρήστες ότι το build 9901 θα μπορούσε να μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. “Αλλά γιατί έχουμε αυτό το false positive?” θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί.

Δεν υπάρχει καμία απάντηση σε αυτό το ερώτημα έως τώρα, αλλά οι πάροχοι anti-virus είναι πολύ πιθανό να ενημερώσουν το λογισμικό τους κατά τις προσεχείς ημέρες ώστε να καταργήσουν αυτήν την προειδοποίηση και να μην ανιχνεύεται το συγκεκριμένο build των Windows 10, ως μολυσμένο.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft δεν συνιστά την εγκατάσταση της συγκεκριμένης έκδοσης και συνιστά στους χρήστες να διατηρήσουν το επίσημο build του λειτουργικού της συστήματος.