Η Samsung βρίσκεται στο στάδιο συζητήσεων με διάφορες εταιρίες για να ενσωματώσει σύστημα ανέπαφων πληρωμών στα smartphone της, όπως το Apple Pay στα iPhone.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του Re/code, με την Samsung να ετοιμάζει ήδη την υπηρεσία, καθώς αναμένεται στο πρώτο μισό του 2015. Η Loop Pay είναι η εταιρία που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Samsung.

Πρόκειται για μία εταιρία με έδρα την Βοστώνη που έχει ήδη παρουσιάσει κάποιες λύσεις ανέπαφων πληρωμών για smartphones Android και iOS .

Η τεχνολογία της Loop Pay επιτρέπει την ανάγνωση όλων των πληροφοριών που υπάρχουν στην μαγνητική ταινία μίας πιστωτικής κάρτας και την αποθήκευσή τους μέσω ειδικής εφαρμογής ασφαλείας στο smartphone.

Επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LoopPay μιμείται εκείνη των πιστωτικών καρτών, θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα καταστήματα απ΄ότι το Apple Pay.

To Apple Pay βρίσκεται σε 220 χιλιάδες καταστήματα στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχα το LoopPay σε πάνω από 10 εκατομμύρια.

Συνεπώς, η υπηρεσία πληρωμών της Samsung θα είναι περισσότερο μαζική, καθώς θα υπάρχει ένας συνδυασμός των δυνατοτήτων που προσφέρει το NFC και η μαγνητική ταινία μίας πιστωτικής κάρτας.

Πηγή: gr.pcmag.com