Η Microsoft παρουσιάζει τη δεύτερη εφαρμογή για την κλειδωμένη οθόνη των Android smartphones, την Picturesque, που διαθέτει δωρεάν στο Google Play. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η δεύτερη που παρουσιάζει η Micrοsoft για την οθόνη κλειδώματος των συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android 4.0 και ανώτερο μετά από το Next Lock Screen. Η εφαρμογή Picturesque βασίζεται στην μηχανή αναζήτησης Bing, προβάλλοντας τις φωτογραφίες του Bing στην αρχική οθόνη κλειδώματος του Android smartphone, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να αλλάζει την εικόνα, κάνοντας scroll ανάμεσα σε έξι εικόνες που θα είναι διαθέσιμες.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή της Microsoft θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να βλέπουν ειδοποιήσεις για μηνύματα και άλλες λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα, οι πληροφορίες του καιρού, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει απευθείας πρόσβαση στις γρήγορες ρυθμίσεις της συσκευής. Η εφαρμογή αυτή δεν είναι launcher, επομένως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν και έπειτα να τη χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με μία εφαρμογή launcher από την πληθώρα που υπάρχει στο Google Play

.

Η εφαρμογή αυτή δείχνει ότι η Micrοsoft συνεχίζει την πολιτική που έχει εκφράσει ο διευθύνων σύμβουλος, Satya Nadella, προκειμένου να προσφέρει η εταιρεία λογισμικό για όλες τις πλατφόρμες και όχι μόνο για τα Windows.

Πηγή: itistime.gr