Συνηθισμένη στα πρόστιμα η Samsung, καθώς αυτή τη φορά πρέπει να καταβάλει το ποσό των 15,7 εκ. δολαρίων στην Rembrandt Wireless Technologies LP για ζητήματα ευρεσιτεχνιών της τεχνολογίας Bluetooth.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διεκδικεί αυτό το ποσό, η Samsung παραβίασε μία πατέντα για ένα σύστημα και μία μέθοδο επικοινωνίας με τη χρήση τεχνολογίας Bluetooth μεταξύ τουλάχιστον δύο συσκευών.

Η Samsung έχει διαθέσει στην αγορά πολλές συσκευές με Bluetooth Enhanced Data Rate, με την εν λόγω τεχνολογία στη βάση της.

Πιο αναλυτικά, το Enhanced Data Rate είναι μία μέθοδος μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας για την ασύρματη λειτουργία του Bluetooth και έκανε την εμφάνισή του ως ένα προαιρετικό στοιχείο του πρωτοκόλλου Bluetooth 2.0

, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2004. Με το Enhanced Data Rate αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων από το 2Mbit/s στο θεωρητικό 3Mbit/s.

Η Samsung θεωρεί ότι δεν παραβιάζει κάποια πατέντα, ωστόσο το δικαστήριο δικαιώνει την Rembrandt Wireless Technologies LP, η οποία είναι μία εταιρεία που αγοράζει δικαιώματα ευρεσιτεχνιών.

Δεν αποκλείεται η Rembrandt Wireless Technologies LP να προχωρήσει σε καταγγελίες και άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth Enhanced Data Rate στα μοντέλα τους.

Πηγή: gr.pcmag.com