Η Google προσπαθεί να σιγουρευτεί ότι οι χρήστες του Chrome θα είναι απόλυτα ασφαλείς κατά τη περιήγηση τους στο διαδίκτυο και δε θα κατεβάσουν κατά λάθος οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό.

Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια του προγράμματος ασφαλούς περιήγησης, Safe Browsing, κυκλοφόρησε ένα νέο extension.

Εκτός από τις γνωστές προειδοποιήσεις πριν από τη λήψη, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, θα δείχνει πλέον και μια κόκκινη σημαία πριν από την επίσκεψη σε μια τοποθεσία που μπορεί να εξαπατήσει το χρήστη να εγκαταστήσει οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό.

Υπάρχουν αναζήτησης οι οποίες ενημερώνονται διαρκώς και παίρνουν σήματα για τοποθεσίες που μπορεί να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα, καθώς, και σύμφωνα με το Mountain View, προχωρά στην απενεργοποίηση διαφημίσεων από τη Google

που «οδηγούν σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο λογισμικό». Ο γίγαντας της αναζήτησης προτρέπει ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να εγκαταστήσουν τα Webmasters Tools, ώστε να βοηθήσουν να κρατήσει τη θέση της η ιστοσελίδα τους, μακριά από οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα μπορεί να έχουν από ένα site που ωθεί κακόβουλα script στους επισκέπτες.

Η εταιρεία προσπαθεί να κρατήσει τη φήμης για ποιοτικές διαφημίσεις, καθιστώντας το διαδίκτυο ασφαλέστερο χώρο για όλους.