Ευπάθεια εντοπίστηκε σε δύο εκδόσεις του λογισμικού Cisco IOS XR που εκτελείται στις routing συσκευές NCS 6000 και CRS-X, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε denial-of-service (DoS).


Η δυσλειτουργία είναι απομακρυσμένα εκμεταλλεύσιμη από έναν μη εξουσιοδοτημένο χρήστη και οφείλεται στην ακατάλληλη ανάλυση των malformed πακέτων IPv6 που μεταφέρουν κεφαλίδες επέκτασης.

Οι εκδόσεις του IOS XR λογισμικού που είναι προγενέστερες της 5.3.2 και είναι διαθέσιμες για το NCS 6000 είναι ευάλωτες, ενώ στην περίπτωση του CRS-Χ (400-Gbps Modular Services Card και 400-Gbps Forwarding Processor Cards) οι εκδόσεις λογισμικού επιρρεπείς σε επιθέσεις είναι οι προγενέστερες της 5.3.0. Η προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επίθεση είναι η ενεργοποίηση του IPv6.

Η Cisco λέει σε ένα συμβουλευτικό δελτίο ασφαλείας ότι η ευπάθεια ενεργοποιείται μόνο αν το IPv6 traffic επεξεργάζεται από τις συσκευές. Εάν η κίνηση αυτή προορίζεται για αυτές, τότε το κενό ασφάλειας, που προσδιορίζεται ως CVE-2015-0618, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.

Η Cisco παραδέχεται ότι ορισμένες ενδιάμεσες συσκευές θα μπορούσαν να μετριάσουν τον κίνδυνο, αλλά ένα malformed πακέτο θα μπορούσε να αποσταλεί από ένα απομακρυσμένο δίκτυο και να τερματίσει τη δραστηριότητα του hardware, μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε να παραταθεί από επανειλημμένη εκμετάλλευση της ευπάθειας.

Δεν υπάρχουν λύσεις για τον μετριασμό ή την εξάλειψη του κινδύνου της επίθεσης, αλλά η εταιρία έχει ενσωματώσει μια ενημέρωση ασφαλείας στις προαναφερθείσες εκδόσεις του IOS XR για τα προϊόντα που επηρεάζονται.

Στο Common Vulnerability Scoring System η βαθμολογία της ευπάθειας ήταν 7,1, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει exploit, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Cisco Product Security Incident Response Team (PSIRT).

Η ευπάθεια CVE-2015-0618 δεν αναφέρθηκε από τρίτους, αλλά ανακαλύφθηκε μέσω εσωτερικών δοκιμών που πραγματοποιεί η εταιρεία.

Ως γενικές εγγυήσεις, στους διαχειριστές συνιστάται να εφαρμόζουν τις τελευταίες ενημερώσεις που παραδίδονται μέσω των συνήθων διαύλων ενημέρωσης προς τους πελάτες και να παρέχουν πρόσβαση στο δίκτυο μόνο σε έμπιστους χρήστες. Η δημιουργία ενός ισχυρού firewall θα πρέπει να βελτιώσει την ασφάλεια των συγκεκριμένων προϊόντων.