Ένας Ρώσος πολίτης με το ψευδώνυμο Joga, ομολόγησε τη συμμετοχή του σε επιχείριση που απέφερε κέρδος από $ 427.000 / € 405.000 από την online πώληση αγαθών που είχε αγοράσει, χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία καρτών πληρωμής.


Μαζί με συνεργούς, ο 32χρονος Ρώσος Alexey Svetlichnyy αγόρασε στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από underground forums όπως το Carder Planet, το Vendorsname και το Direct Connect, και τα χρησιμοποίησε για την απόκτηση διαφόρων αγαθών, όπως iPads, smartphones, επεξεργαστές, φορητούς υπολογιστές και οι υπολογιστές του διακομιστή, φακούς φωτογραφικών μηχανών υψηλής τεχνολογίας και εξοπλισμό καταδύσεων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Svetlichnyy, ο οποίος δρούσε με το ψευδώνυμο “Joga”, και οι άλλοι που ανήκαν στην κλίκα αγόρασαν επίσης κάρτες value από διάφορους εμπόρους λιανικής πώλησης, μερικοί απ ‘αυτούς στον χρηματοπιστωτικό τομέα (American Express, Visa).

Τα παράνομα προϊόντα που αγοράζονται θα πρέπει να παραδίδονταν στις διευθύνσεις που παρέχονταν από τους συνεργούς που πλήρωναν για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Στη συνέχεια έστελναν το εμπόρευμα σε commercial διευθύνσεις που είχαν συσταθεί από τον Svetlichnyy στο όνομα μιας εταιρίας στο Delaware που ονομάζεται Micaxr.

Με το προφίλ του LinkedIn, ο απατεώνας διαφημίζει ότι είναι ελεύθερος επαγγελματίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Micaxr τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επίσης δηλώνει εμπειρία σε Apache και Windows Server, καθώς και σε διαχείριση διακομιστών, στα δίκτυα και ότι κατέχει δεξιότητες διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών. Είναι ωστόσο ενδιαφέρον, ότι έλαβε ακόμη endorsements για μερικές από τις δεξιότητές του.

Στο πεδίο της “Εκπαίδευσης”, δηλώενι ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Μερικά από τα χρήματα που προέρχονται από την πώληση των αγαθών μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Η μέγιστη ποινή είναι 20 χρόνια φυλάκισης, 250.000 δολάρια / € 237.000 πρόστιμο ή δύο φορές το ακαθάριστο κέρδος ή ζημία, και αποκατάσταση. Ωστόσο, οι ποινές είναι τις περισσότερες φορές χαμηλότερες από ό, τι τα μέγιστα πρόστιμα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο Svetlichnyy είχε εμπλακεί σε παράνομες εμπορικές δραστηριότητες από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2013. Κατηγορήθηκε από καταγγελία τον Μάιο του 2014 και η ποινή έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουνίου 2015.