Η LightCyber αναβαθμίζει την πλατφόρμα ανίχνευσης και αποκαταστασης endpoint ώστε όταν ανακαλύπτει περίεργη δραστηριότητα στο network, μπορεί επίσης να προσδιορίσει το ακριβές μηχάνημα καθώς και την διαδικασία που την προκαλεί και έπειτα να τερματίσει την λειτουργία του malware.

Τo Light Cyber Magna 3.0 κάνει ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του endpoint security όσον αφορά αυτή την συμπεριφορά που μπορεί να συγχρονιστεί με endpoint telemetry ώστε να πει με σιγουριά τί κρύβεται πίσω από το πρόβλημα, λέει ο Lawrence Pingree, αναλυτής της Gartner. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι εξοικονομεί χρόνο εντοπίζοντας την αιτία και τερματίζοντας την λειτουργία του malware

, κάτι που ελαχιστοποιεί την ζημιά.

Η εταιρεία ονομάζει αυτή την νέα τεχνολογία Network-to-Process Association (N2PA). Πριν, όταν η πλατφόρμα εντόπιζε περίεργη συμπεριφορά οι υπεύθυνοι έπρεπε να εντοπίσουν την αιτία χειροκίνητα, κάτι που δεν είναι πάντα 100% εφικτό και αποτελεσματικό.

Επιπλέον το N2PA, αναβάθμιση του Magna περιλαμβάνει το “Malicious File Terminaton”, ένα feature που επιστρατεύει πλατφόρμες τρίτων μέσω API για να τερματίσει τα κακόβουλα αρχεία.

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι.