Το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα Android Auto.

Είναι πλέον γεγονός το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με το λειτουργικό σύστημα Android Auto. Πρόκειται για ένα Hyundai Sonata.

Χαρακτηριστικά:

Στο εσωτερικό του Hyundai Sonata μοντέλο του 2015, το οποίο θα έχει πλήρη ασύρματη συνδεσιμότητα, θα μπορείτε να βρείτε μία οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ φυσικά όσοι έχουν smartphone με Android 5.0 και ανώτερο θα μπορούν να συνδέουν την έξυπνη συσκευή τους με το αυτοκίνητο.

Μέσω USB η εγκατάσταση του λογισμικού

Με τη χρήση ενός απλού USB μπορεί να γίνει η  εγκατάσταση του λογισμικού Android Auto στο μοντέλο της Hyundai. Εναλλακτικά μπορείτε να συνδέσετε το αυτοκίνητο με το smartphone σας μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητας και να το κατεβάσετε από το Google Play Store.

Είναι διαθέσιμη η δορυφορική πλοήγηση με τους χάρτες της Google

Με το λογισμικό Android Auto μπορεί ο οδηγός θα μπορεί να έχει δορυφορική πλοήγηση με τους χάρτες της Google, και φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και όποιες ειδικές εφαρμογές έχουν αναπτύξει οι developers για αυτή την πλατφόρμα. Δεν εξαιρούνται όλες οι τηλεφωνικές λειτουργίες τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιεί επίσης. Όταν πραγματοποιηθεί η σύνδεση του smartphone με το αυτοκίνητο, η οθόνη του συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου θα απενεργοποιείται και όλοι οι χειρισμοί του θα πραγματοποιούνται από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου στο ταμπλό.

Η αυτοκίνηση προσωποποιείται

Είναι εύλογο και κατανοητό πως από τη στιγμή που όλα τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν με τέτοια λογισμικά, η ίδια η αυτοκίνηση θα περάσει σε ένα άλλο πιο προσωπικό επίπεδο. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν την χρήση του αυτοκινήτου τους πιο προσωπική, ακριβώς όπως γίνεται και με το προσωπικό τηλέφωνό τους.

Με λογισμικά όπως το Android Auto και με την ασύρματη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων, το κάθε όχημα θα μπορέσει να γίνει μία προέκταση του smartphone του οδηγού.