Microsoft: Η επίσημη τιμολόγηση των Windows 10: Η εταιρεία  Microsoft επιβεβαίωσε οριστικά τις πληροφορίες όσον αφορά τις τιμές των   Windows 10 σε μια δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί, και στην οποία αποκάλυψε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα κοστίσει τόσο, όσο κόστιζε και ο προκάτοχός του, Windows 8.1. 

Βάσει των αναρτήσεων στην Newegg, συγκριτικά με τα προηγούμενα Windows, η  Microsoft  αναφέρει ότι τα Windows 10 θα είναι 10 δολλάρια πιο ακριβά για κάθε έκδοση. Έτσι η Home έκδοση θα κοστίζει 119 δολάρια (= 105 ευρώ), ενώ η Pro θα μπορεί να αποκτηθεί με 199 δολλάρια (= 150 ευρώ).

 

Σύμφωνα με την δήλωση της εταιρείας:

“Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης για τα Windοws 10 στις ΗΠΑ, είναι οι ίδιες με τα Windows 8.1.

Τα Windοws 10 Home έχουν μια εκτιμώμενη λιανική τιμή στα 119 δολάρια.

Τα Windows 10 Pro έχουν μια εκτιμώμενη λιανική τιμή στα 199 δολάρια.

Και το πακέτο Windοws 10 Pro Pack, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναβάθμιση από τα Windοws 10 Home σε Windοws 10 Pro, έχει μια εκτιμώμενη λιανική τιμή στα 99 δολάρια.

Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα είτε στα καταστήματα ή μέσω διαδικτύου.”

Αναμέσα στα άλλα, υπάρχει και η αποκάλυψη της Microsoft ότι τα Windοws 10 θα κυκλοφορήσουν στις 29 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Στον αντίποδα, η Newegg υποστηρίζει ότι τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ένα μήνα μετά από αυτή την ημερομηνία, ήτοι από τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Ίσως η Microsoft μπορεί να σχεδιάζει την διάθεση της ψηφιακής λήψης πριν την διάθεση της OEM, μέσω των  ηλεκτρονικών καταστημάτων. Από ότι φαίνεται, ίσως την 29η Ιουλίου θα αρχίσει να διανέμει δωρεάν τα Windows 10 στους στους χρήστες των παλαιότερων Windows.