Συνεργασία της Microsoft με LG και Sony – Η Microsoft πραγματοποίησε μια κίνηση ματ και ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες LG και τη Sony. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της τα νέα tablet των δύο συγκεκριμένων εταιρειών θα διατίθενται με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της MΙCRΟSΟFΤ όπως είναι το Microsoft Office και το Skype.  

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα του Office, δηλαδή τα Word, Excel, Power Point, One Note, One Drive και Skype θα είναι ήδη εγκατεστημένα στα tablets της LG και της Sony που ενσωματώνουν το λειτουργικό Android. 

 

Ο κος Νικ Πάρκερ, ο εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος OEM της εταιρείας δήλωσε στο The Inquirer:

«Οι στρατηγικές συμφωνίες με τους συγκεκριμένους συνεργάτες μας δείχνει τους τρόπους με τους οποίους η MΙCRΟSΟFΤ αξιοποιεί την κλίμακα του οικοσυστήματος του υλικού και συνεργάζεται με τις εταιρείες ώστε να προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες της».

Και συνεχίζει:

«Έχοντας ήδη εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λογισμικό και τις υπηρεσίες της MΙCRΟSΟFΤ στα tablets που ενσωματώνουν το Android, οι συνεργάτες μας έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την αποδοτικότητα των συσκευών τους, κάτι που επιθυμούν επίσης και οι καταναλωτές». «Η κίνηση αυτή αποτελεί μια στρατηγική που θα φέρει μια σειρά από υπηρεσίες της MΙCRΟSΟFΤ στον χρήστη κάθε συσκευής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές της MΙCRΟSΟFΤ θα είναι προεγκατεστημένες στο tablet της Sony, Xperia Z4, «μέσα στις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας ότι σύντομα θα διατεθεί και σε tablet της LG.

Να θυμηθούμε δε, πως η εταιρεία MΙCRΟSΟFΤ είχε ανακοινώσει στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι τα Office και το Skype θα ενσωματωθούν επίσης σε φορητές συσκευές της Samsung και της Dell.