Άλλαξε την διάθεσή σου με το Thync wearable – Γενικά η τάση των wearables επικεντρώνεται κυρίως σε smart watches, έξυπνα γυαλιά, VR headsets αλλά και ρούχα όπως έξυπνες μπλούζες ή έξυπνα υφάσματα, όπως αυτά που ετοιμάζουν η Google και η Levi’s με το Project Jacquard. Φυσικά όλα αυτά συντελούν στην εύκολη και γρήγορη διάδρασή μας με άλλες συσκευές και στην συλλογή ποικίλων δεδομένων.

Υπάρχει όμως ένα wearable το οποίο διαφέρει λίγο  από τα υπόλοιπα, είναι μια συσκευή που υπόσχεται να αλλάξει την διάθεση όποιου τη φοράει. Κοστίζει 299 δολάρια. Ο λόγος γίνεται για το ΤΗΥΝC, το οποίο  φοριέται στο μέτωπο επεκτείνεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έχει την δυνατότητα να σου αλλάξει τη διάθεση. Ουσιαστικά αυτό που κάνει η συσκευή είναι να εκπέμπει μορφές κυμάτων στον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικών παλμών.

Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης που το φοράει θα μπορεί να αισθανθεί αναζωογονημένος και λιγότερο στρεσαρισμένος

, όπως διαφημίζουν οι δημιουργοί του gadget  .

Η ιδέα της αυτού του πρωτοπόρου gadget δεν είναι να αντικαταστήσει τυχόν φαρμακευτικές αγωγές που χορηγούνται στον χρήστη. Έρχεται απλά να μας δώσει μια ανάσα από το έντονο στρες της καθημερινότητας, κάποιες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Βέβαια με το αζημίωτο, αφού όποιος τελικά επιλέξει αυτόν τον τρόπο αναζωογόνησης θα πρέπει να διαθέσει 299 δολλάρια για να προμηθευτεί το εν λόγω gadget, το οποίο είναι διαθέσιμο από το επίσημο website του.

 

Ουσιαστικά αυτό που κάνει η συσκευή είναι να εκπέμπει μορφές κυμάτων στον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικών παλμών. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης που το φοράει θα μπορεί να αισθανθεί αναζωογονημένος και λιγότερο στρεσαρισμένος, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.