Με αναγκαστικό τερματισμό της λειτουργίας του αντιδρά το Skype της Microsoft λόγω ενός σφάλματος – bug που το επηρεάζει και κρασάρει όλες τις εφαρμογές της υπηρεσίας.

Το σφάλμα αυτό επηρεάζει τόσο τους υπολογιστές, όσο και τις mobile συσκευές που τρέχουν το εν λόγω πρόγραμμα και λειτουργούν με  Windows.

 

Το bug –  σφάλμα που προκαλεί τον αναγκαστικό τερματισμό της εφαρμογής ενεργοποιείται είτε με την αποστολή είτε με τη λήψη μιας συγκεκριμένης μορφής μηνυμάτων.

 

Το σφάλμα προκαλείται από το εξής κείμενο:

Αν πληκτρολογήσετε “http://:” χωρίς τα εισαγωγικά, ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, θα διακοπεί η λειτουργία της εφαρμογής στη συσκευή σας ή θα κλείσει το παράθυρο συνομιλίας που πληκτρολογήσατε το παραπάνω κείμενο.

Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει το ζήτημα σε μια δήλωσή της, αλλά σύμφωνα με την ίδια δήλωση δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση που μπορεί να επιδιορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Το σφάλμα – bug αναφέρθηκε για πρώτη φορά από χρήστες στα forums υποστήριξης του SΚΥΡΕ και φαίνεται ότι η εφαρμογή που λειτουργεί σε πλατφόρμες Mac OS X και Linux παραμένει μέχρι στιγμής ανεπηρέαστη. Να αναφέρουμε ότι το σφάλμα παρουσιάζεται μόνο σε συσκευές, φορητές και μη, που χρησιμοποιούν Windows.