Σταματά οριστικά την παροχή της υπηρεσίας Skype Touch, η Microsoft στα Windows, ώστε να την αντικαταστήσει με νέα desktop έκδοση.

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να πέσει οριστικά η αυλαία της υπηρεσίας Skype Touch. Μετά από αυτή την ημερομηνία και μετά  θα ζητηθεί από τους χρήστες του application του Skype Touch,  στις συσκευές αφής  να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την νέα desktop έκδοση, που θα περιλαμβάνει όλα τα νέα features. Οι επαφές και οι συνομιλίες δεν θα χαθούν μετά απ’ την αλλαγή αυτή, εφόσον  δεν αποθηκεύονται τοπικά αλλά σε cloud.

Η είσοδος στον λογαρισμό θα εξακολουθεί να γίνεται από τον λογαριασμό στη Microsoft

ή με τα στοιχεία εισόδου στο Skype.

Με την νέα αυτή έκδοση οι δυο διαφορετικές εφαρμογές, αυτή με το Tile Interface και αυτή στο μενού του PC, συνενώνονται σε μία. Η εφαρμογή θα είναι ενιαία και θα λειτουργεί αρμονικά.

Η desktop έκδοση θα είναι σχεδιασμένη για χρήση με πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά θα λειτουργεί άριστα και σε περιβάλλοντα αφής, όπως σε tablets και smartphones.

Τo νέο Skype δεν θα αποτελεί universal app, σύμφωνα με το Verge, μάλλον γιατί ο αριθμός των χρηστών με OS Windows 7, εξακολουθεί να είναι μεγάλος.