Καναδάς: Επανήλθαν τα κυβερνητικά sites που έπεσαν λόγω hack attack – Πολλά κυβερνητικά websites του Καναδά έχουν επανέλθει on-line, αφού τέθηκαν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες μετά από μια επίθεση hacking πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σε ένα βίντεο, που φέρεται να δημοσιεύθηκε στο YouTube από την Anonymous hacking group, υποστηρίζεται ότι η ομάδα διέπραξε την επίθεσή με σκοπό να πάρει εκδίκηση για τον νόμο κατά της τρομοκρατίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, γνωστό και ως C-51.

Ο Tony Clement, ένα μέλος του Κοινοβουλίου και ο Πρόεδρος του Treasury Board, δήλωσε ότι οι κυβερνητικοί  servers είχαν δεχθεί cyber attack την Τετάρτη.

Ο κ. Clement είπε ότι δεν ήξερε εάν κάποια από τα στοιχεία έχουν υποκλαπεί.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε online υποστηρίζεται υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση είναι η Anonymous hacking group.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά  για να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες και να ανακαλύψουμε την προέλευση της επίθεσης,» ο κ. Clement δήλωσε.

Στο CTV News  αναφέρθηκε πως τα websites έπεσαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, ώρα Καναδά (04:00 GMT) της Τετάρτης.

Μερικά από τα sites συμπεριλαμβανομένων εκείνων της μυστικής υπηρεσίας του Καναδά και αυτό του Κοινοβουλίου της αποκαταστάθηκαν γύρω στις 15:00, τοπική ώρα.

Ο κ. Clement δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση ήταν ένα Dynamic Denial of Service (DDOS) attack.

Οι επιθέσεις DDOS είναι ένας κοινός τύπος web attack  που περιλαμβάνει την υπερφόρτωση ενός web server με πάρα πολλά αιτήματα.

Σε ένα βίντεο, που φέρεται να δημοσιεύθηκε στο YouTube από την Anonymous hacking group, υποστηρίζεται ότι  η ομάδα διέπραξε την επίθεσή με σκοπό να πάρει εκδίκηση για τον νόμο κατά της τρομοκρατίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, γνωστό και ως C-51.

Ο κ. Clement είπε ότι δεν ήξερε εάν κάποια από τα στοιχεία έχουν υποκλαπεί. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες και να ανακαλύψουμε την προέλευση της επίθεσης,» πρόσθεσε.

Στο βίντεο μια παραγόμενη από υπολογιστή φωνή λέει ότι ο Βill «είναι μια σαφής παραβίαση της καθολικής δήλωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων». «Ο Bill C-51 στοχεύει σε μειονοτικές ομάδες,» η ίδια φωνή προσθέτει.

Ο Bill C-51 ψηφίστηκε από την Βουλή  (House of Commons) τον Μάιο και από τη Σύγκλητο πέρασε στις 10 Ιουνίου.

Μερικές ημέρες πριν, το IT department της Βουλής προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι «αυτήν την περίοδο θα γίνουμε στόχος για πολλές cyber επιθέσεις», σύμφωνα με το δημοσίευμα του CTV News.