Συντάκτες με πολλές γνώσεις και πάθος για την δουλειά τους αναζητά η Apple, ώστε να εντοπίζει και να μεταφέρει τοπικά, διεθνή αλλά και εθνικά νέα μέσα από την νέα υπηρεσία της, Apple News.

Όσον αφορά την νέα αυτή υπηρεσία, το ανθρώπινο δυναμικό φαίνεται πως παίζει μεγάλο ρόλο για την εταιρεία, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση/αγγελία οι δημοσιογράφοι που ψάχνει θα πρέπει να διαθέτουν «εξαιρετικά ένστικτα στα breaking news και να είναι ικανοί να αναγνωρίζουν πρωτότυπες ιστορίες και ειδήσεις που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι αλγόριθμοι».

Με αυτή την κίνησή της η Apple, ξεμακραίνει από τις ανταγωνιστικές εταιρείες Facebook και Flipboard, οι οποίες χρησιμοποιούν αλγορίθμους για τον εντοπισμό και την προβολή των ειδήσεων στα newsfeeds των χρηστών τους.

Έως τώρα η προηγούμενη υπηρεσία ειδήσεων της εταιρείας δεν είχε και μεγάλη επιτυχία, αντικαταστάτης της οποίας αναμένεται να είναι το News, που θα εγκαθίσταται αυτόματα στις συσκευές και θα προσφέρει ενιαία ροή ειδήσεων για τους χρήστες αλλά και τους συντάκτες.