Το BitTorrent Shoot κάνει πανεύκολη την κοινή χρήση φωτογραφιών.

Πλέον τα σύγχρονα smartphones παρέχουν την δυνατότητα να ανεβάσετε αυτόματα φωτογραφίες σε υπηρεσίες cloud είτε μέσω κάποιας υπηρεσίας του κινητού, κάποιας εφαρμογής ή του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε.

Όταν κοινοποιείτε ή μοιράζεστε κάποια φωτογραφία σας, αυτή μεταφέρεται σε servers τρίτων όπου δεν έχετε πλήρη έλεγχο, αν αυτό είναι κάτι που σας προβληματίζει η BitTorrent Inc. φέρνει την λύση. Η νέα εφορμογή της BitTorrent Shoot χρησιμοποιεί την τεχνολογία peer-to-peer, όπως και το BitTorrent Sync, πράγμα που σημαίνει πως οι φωτογραφίες σας δεν αποθηκεύονται προσωρινά ή μόνιμα σε ξένους servers στο Διαδίκτυο, αλλά αποστέλλονται κατευθείαν από στην συσκευή του παραλήπτη. Στα θετικά έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως το μέγεθος δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο εφόσον τα αρχεία μεταφέρονται κατευθείαν στον παραλήπτη.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να  διαέξετε ποιές φωτογραφίες θέλετε να αποστείλετε να πατήσετε το “next”, και η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα QR code  τον οποίο θα σαρώσει από την συσκευή του ο παραλήπτης (που θα έχει ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή).

Το BitTorrent Shoot διατίθεται δωρεάν για δοκιμαστική χρήση με όριο στον αριθμό των φωτογραφιών  που μπορείτε να στείλετε, η υπέρβαση του ορίου κοστολογείται με 1,99$ και οι λήψεις δεν χρεώνονται.

Η εφαρμογή αυτή δεν είναι η πρώτη που παρέχει μεταφορά αρχείων ανάμεσα σε δύο συσκευές χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, άλλες παρόμοιες εφαρμογές είναι το Superbeam στα  Android, που μάλιστα παρέχεται δωρεάν σε κάποιες εκδόσεις.