Το Ινστιτούτο Broad του MIT και του Harvard και η Google Genomics ξεκίνησαν μια συνεργασία, στόχος τους, να γίνει το software Broad DNA analysis, μία υπηρεσία που θα διατίθεται στο Google Cloud.
Η γιγαντιαία εταιρεία ανήγγειλε σε δημοσίευμα στο χρονολόγιο της, την συνεργασία της με το Broad που θα καταστήσει δυνατή την προώθηση της επιστήμης των γονιδίων και θα βοηθήσει σημαντικά τους ερευνητές να αναπτύξουν θεραπείες για αρκετές ασθένειες.
Επιδίωξη της ελπιδοφόρας αυτής συνεργασίας είναι η δημιουργία εργαλείων και η ανάπτυξη καινούργιων ιδεών για την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας, μέσω του συνδυασμού της εμπειρίας στην βιοπληροφορική με την υπολογιστική ισχύ.
Σε δηλώσεις των ομάδων που έχουν ήδη δημιουργηθεί και ξεκινήσει τις εργασίες τους αναφέρεται:

“Το πρώτο κοινό μας προϊόν είναι το Broad Institute GATK στο cloud της Google, αποτελεί μια υπηρεσία διαχείρισης που είναι ήδη διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Το Genoma Analysis Toolkit, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι ένα εργαλείο που εξασφαλίζει την μετατροπή γονιδιακών δεδομένων σε αξιόπιστες πληροφορίες για τις γενετικές παραλλαγές. Εκτελώντας το, μέσω του Genomics, οι επιστήμονες μπορούν να είναι πιο σίγουροι πως όταν θα επεξεργάζονται τα δεδομένα τους με τις καλύτερες δυνατές πρακτικές, χωρίς να έχουν ανησυχίες για την διαχείριση των υποδομών πληροφορικής. Η μεγάλη εταιρεία παρέχει τις υποδομές και το Broad τις αξιόπιστες μεθόδους ανάλυσης.”

Η πολλά υποσχόμενη συνεργασία, δεσμεύεται να βοηθήσει την πρόοδο της επιστήμης και την καταπολέμηση των νόσων με εργαλεία της, την καλύτερη αποθήκευση, ανάλυση και διαχείριση των βιοϊατρικών δεδομένων.
Έχουν συλλεχθεί από το Broad Institute 1.400.000 βιολογικά δείγματα και έχουν αναπτυχθεί κοινές μέθοδοι για την επικοινωνία των δεδομένων που ενθαρρύνουν τις ανακαλύψεις και αφορούν σημαντικά επιστημονικά πεδία.