Θέμα ευπάθειας στο Periscope, την υπηρεσία live streaming από το Twitter, μπορεί να επιτρέψει σε κάποιο χρήστη να προσποιηθεί έναν άλλο στο chat.

To Periscope ξεκίνησε τη λειτουργία του, τον Μαρτίου, ως μέσο για την μετάδοση βίντεο από κινητό τηλέφωνο παρέχοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να το κάνει share με μια ομάδα ατόμων και φίλων που επιλέγει ή ακόμη και με ολόκληρο το κόσμο. Η υπηρεσία παρέχει chat functionality που επιτρέπει στους συμμετέχοντες ή σε αυτούς που παρακολουθούν τη συζήτηση να υποβάλουν σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο.

Με μερικά σύντομα tweets τη Τρίτη που μας πέρασε, οι developers ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν και επιδιόρθωσαν το glitch, το οποίο μπορούσε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους χρήστες.

Το πρώτο tweet, το οποίο διανεμήθηκε σε 228,000 followers της υπηρεσίας στο Τwitter, αναφέρει ότι “ Μόλις επιδιορθώσαμε μια ευπάθεια στη υπηρεσία chat ή οποία επέτρεπε σε οποιονδήποτε χρήστη να  παρουσιάζεται ως κάποιος άλλος”. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ευπάθεια, ο φόβος και μόνο ότι οποιοσδήποτε μπορεί να προσποιηθεί τη ταυτότητα κάποιου άλλο στο chat, προκαλεί έντονή ανησυχία. Ακόμη ο χρήστης αυτό θα μπορούσε να ανακατευθύνει τους συνομιλητές του ή τους θεατές σε απομακρυσμένη τοποθεσία με σκοπό τη λήψη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές του θύματος.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες για τη ρωγμή πάρα πολλές λεπτομέρειες, αλλά απλά να ξέρει ότι κάποιος θα μπορούσε να θέσει ως άλλος χρήστης και να σχολιάσετε καθιστά το πρόβλημα ένα αξιοσημείωτο ένα.

Το Periscope ενημέρωσε μέσω του Twitter, ότι επί του παρόντος η διαθέσιμη ενημερωμένη έκδοση κώδικα δεν θα είναι πλήρης, και ότι ψεύτικες συνομιλίες θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στη λειτουργία Replays, που επιτρέπει την αναπαραγωγή του βίντεο για μια περίοδο 24 ωρών.

Μόλις ολοκληρωθούν και οι ενημερώσεις για το iOS, το Android, αλλά και την υπηρεσία στο Web, δεν θα υφίσταται πλέον το πρόβλημα αυτό.