Νέα τεχνολογία 3D εκτύπωσης δίνει την δυνατότητα στους γονείς να δουν και να αγγίξουν το πρόσωπό του μωρού τους κατά την διάρκεια της κύησης.

Τέλος εποχής για τα ξεπερασμένα πλέον, ασπρόμαυρα υπερηχογραφήματα που έδιναν μόνο μια ασαφή εικόνα. Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας και με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές, προσφέρεται στους γονείς η δυνατότητα να γνωρίσουν το παιδί τους πριν την γέννησή του, δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό πλαστικό μοντέλο του προσώπου του.

Η εταιρεία Wolfprint μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, παρέχει τις υπηρεσίες της και στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Μεγάλη Βρετανία. Χρησιμοποιούνται τρισδιάστατοι υπέρηχοι για να δημιουργηθούν καθαρές εικόνες του μωρού πάνω στις οποίες βασίζεται το τρισδιάστατο ομοίωμα. Το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται περίπου στα 420 ευρώ

.

Καταλληλότερη για τους υπερήχους κρίνεται η περίοδος ανάμεσα στην 24η και την 34η εβδομάδα της κύησης, περίοδος όπου το πρόσωπου το μωρού είναι πλήρως σχηματισμένο και τα χαρακτηριστικά πιο ευδιάκριτα.

Σύμφωνα με τον Dr. Bryan Beattie από την κλινική Cardiff, το κόστος της υπηρεσίας είναι ακόμη υψηλό καθώς η τεχνολογία είναι καινούργια αλλά ευελπιστούμε πως θα πέσει σύντομα. Η υπηρεσία θα φανεί χρήσιμοι σε γονείς που περιμένουν βρέφη με δυσμορφίες στο πρόσωπο καθώς θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν διορθωτικές ενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της Wolfprint, αναφέρει πως «Οι ως τώρα αντιδράσεις στην νέα τεχνολογία είναι συγκλονιστικές, το να μπορεί και να αγγίξει ένας γονιός το πρόσωπο του παιδιού του προτού γεννηθεί είναι ανεκτίμητο!»