Apple Music: Τρεις μήνες δωρεάν προσφέρει η Apple στην νέα μουσική υπηρεσία streaming (βλ. Spotify) σε όλους τους χρήστες. Το μόνο που πρέπει να κάνουν μετά την αναβάθμιση του iOS, είναι να αποδεχθούν τους όρους χρήσης,  και να ανοίξουν την ενημερωμένη εφαρμογή «Μουσική».

Η ενεργοποίηση πρόσβασης στο Apple Music γίνεται κανονικά, παρά τις αναφορές χρηστών που λόγω της μη αποδοχής των ελληνικών καρτών στο εξωτερικό αδυνατούν να αποπληρώσουν τις συνδρομές τους κι έτσι διακόπτεται η παροχή υπηρεσιών.

Επειδή ωστόσο όσοι χρήστες δεν διαθέτουν AppleID, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην σύνδεσή τους, τότε ακουλουθείτε νέα διαδικασία επαλήθευσης της κάρτας που εισάγει ο χρήστης με προσωρινή χρέωση 1 ευρώ.

Προς το παρόν στην χώρα μας, δεν είναι δυνατή η αγορά εφαρμογών κτλ. στις περισσότερες πλατφόρμες καθώς οι πληρωμές πραγματοποιούνται εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για την ώρα τα αιτήματά απορρίπτονται.

Μετά το πέρας του δωρεάν τριμήνου, οι χρεώσεις θα είναι αυτόματες και οι τιμές στην νέα μουσική υπηρεσία της διάσημης εταιρείας θα διαμορφωθούν στα 6,99 ευρώ τον μήνα για ατομική χρήση και 10,99 ευρώ για οικογενειακή (έως 6 άτομα).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple, όπως και το Spotify, ακουλουθούν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για την χώρα μας, αφού στις υπόλοιπες χώρες οι τιμές είναι περισσότερο αυξημένες.

Η υπηρεσία Apple Music δίνει πρόσβαση σε μια βάση 35 εκ. μουσικών κομματιών ενώ παράλληλα παρέχεται δυνατότητα συγχρονισμού της υπηρεσίας με την αποθηκευμένη μουσική του χρήστη. Ταυτόχρονα λειτουργεί σαν social media platform και προτείνει συναφή μουσική στον χρήστη ανάλογα με τα ακούσματα του.