Η Housing.com έπεσε θύμα hacker τις ημέρες έξωσης του Διευθύνοντα Συμβούλου της

Τις ημέρες που ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Rahul Yadav, έφυγε από την εταιρία, η ιστοσελίδα Housing.com έπεσε θύμα hacker. H homepage της ιστοσελίδας εμφανίζει ένα περίεργο μήνυμα. 

Η παραμορφωμένη homepage της Housing.com έδειχνε το μήνυμα:

“Yes! We will solve the real estate, but 10X better with The Chief Architect.”

«Ναι! Θα λύσουμε τα ακίνητα, αλλά 10 φορές καλύτερα με τον επικεφαλής αρχιτέκτονα». Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας εδώ, αναφέρεται στον Yadav ο οποίος απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η σελίδα του website γέμισε με τα ακόλουθα μηνύματα.

Ο Yadav ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από αυτό το περιστατικό. Αρνήθηκε την εμπλοκή του στην σελίδα του στο Facebook δηλώνοντας:

“Θα το είχα σχεδιάσει καλύτερα. #Δεν εμπλέκομαι # Σας αγαπώ τεχνική ομάδα”. 

“I would have DESIGNED it better. ‪#‎NotInvolved ‪#‎LoveYouTechTeam”.

O J Prasanna, διευθυντής του Cyber Security and Privacy Foundation, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στο Bangalore είπε ότι, η Housing πρέπει να πραγματοποιήσει μια πλήρη τεχνική εκτίμηση του website της. Πρόσθεσε ότι σε live portal, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τεθούν σε κίνδυνο πολλά αρχεία καταναλωτών.

«Σε αυτή την περίπτωση, οι hackers αποφάσισαν να δημοσιεύσουν την ενέργειά τους. Τι θα γινόταν αν οι hackers δεν την δημοσίευαν και το αρχείο πωλούνταν σε ανταγωνιστές ή σε απατεώνες;
Αυτοί οι τύποι το έκαναν για τη δημοσιότητα, αλλά δεν θα το έκανε ο καθένας για πλάκα.» ανέφερε επί λέξει στην Time of India ο Prasanna.

Η επιτροπή της Housing.com ανακοίνωσε την απόλυση του Yadav την 1η Ιουλίου, η οποία την ίδια κιόλας μέρα έκανε μια δήλωση στην οποία ανέφερε την έξωσή του από την online ακίνητη περιουσία της εταιρίας.

Ο τύπος είπε, «Η επιτροπή πιστεύει ότι η συμπεριφορά του δεν αρμόζει σε αυτή ενός διευθύνοντα συμβούλου και είναι επιζήμια για την εταιρία, γνωστή για την καινοτόμα προσέγγιση στην ανάπτυξη των προϊόντων, την επέκταση στην αγορά και την οικοδόμηση κτιρίων. Ο Yadav, δήλωσε στην επιτροπή, «δεν θα εργάζεται πλέον στην Housing ούτε θα έχει σχέση με την εταιρία με κανένα τρόπο από εδώ και στο εξής»