Τα 10 πιο ενοχλητικά toolbars που συναντάς στον browser

Συμβαίνει συνήθως μετά από κάποιο free download. Μπαίνεις ξανά στο ίντερνετ και ο browser σου μοιάζει διαφορετικός. Υπάρχουν νέα κουμπιά και παράξενα εικονίδια εκεί που είχες συνηθίσει να υπάρχει κάτι άλλο. Μια περίεργη search page από μια εταιρία που δεν έχεις ακούσει ποτέ έχει πάρει τη θέση της Homepage σου.

Πώς απέκτησα αυτό το ενοχλητικό toolbar?

Έχετε ακούσια κάνει download σε ένα browser toolbar το οποίο ήταν μαζί με κάποιο άλλο λογισμικό.
Τα δωρεάν προγράμματα όπως για παράδειγμα ο Adobe Reader, συχνά περιέχουν πρόσθετα όπως toolbars ή browser extensions. Τις περισσότερες φορές, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του λογισμικού, εμφανίζεται η επιλογή να μην συμμετέχουμε στην εγκατάσταση των πρόσθετων αυτών. Αλλά, πολλοί άνθρωποι κλικάρουν χωρίς να το διαβάσουν, και όταν τελειώνουν ανακαλύπτουν ότι έχουν κάνει download σε κάτι το οποίο δεν σκόπευαν.

Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο να συμβεί από την αρχή, θα πρέπει να μην βιαζόμαστε και να διαβάζουμε την οθόνη μας. Θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και να έχετε λιγότερους πονοκεφάλους εαν το κάνατε αυτό.

Tι κάνουν τα browser toolbars στον υπολογιστή μου?

• Αλλάζουν τη homepage και τη μηχανή αναζήτησής σας χωρίς την άδειά σας και εν αγνοία σας.
• Ανιχνεύουν τις δραστηριότητες και τις αναζητήσεις του browser σας
• Παρουσιάζουν ενοχλητικά πρόσθετα και παραποιούν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων
• Καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον browser σας
• Επιβραδύνουν την ταχύτητα πλοήγησής σας
• Ανταγωνίζονται το ένα το άλλο και γίνεται αδύνατο στον μέσο χρήστη να τα απεγκαταστήσει πλήρως

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα toolbars ή τα πρόσθετα μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα, αλλά οι χρήστες έχουν βαθμολογήσει μόνο το 4% των toolbars σαν “καλά” ή “χρήσιμα”.

Τα υπόλοιπα είναι “κακά” ή “πολύ κακά”.

Τα 10 λιγότερο δημοφιλή toolbars είναι:
TOOLBAR NUMBER OF REMOVALS
Mindspark 18,358,334
Conduit 13,924,453
Ask.com 11,773,062
Delta Search 6,136,056
FastStart 4,862,671
DealPly 4,253,676
Yontoo Toolbar 4,020,969
SearchTheWeb (Iminent) 3,442,706
IncrediBar 2,729,797
Sweet 10 packs / SweetIM 1,948,958

 

Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον κανονικό σας browser?

To Avast Browser Clean up έχει ταυτοποιήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια πρόσθετα browser και έχει αφαιρέσει περισσότερα από 650 εκατομμύρια από browsers χρηστών τα τελευταία δύο χρόνια. Το Avast Browser Cleanup μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα ενοχλητικά toolbars του browser και να ανακτήσετε τον κανονικό σας browser.

To Αvast Browser Cleanup έχει όλα τα δωρεάν και βραβευμένα προϊόντα . Επιπλέον μπορεί να γίνει download κι από χρήστες που ανήκουν σε άλλα προγράμματα ασφάλειας, με τη μορφή της αυτόνομης έκδοσης.