Διαθέσιμη για download η νέα technical preview του ανανεωμένου με νέες δυνατότητες και features Vivaldi browser.

Προκειται για την τέταρτη preview έκδοση του browser o οποίος υποστηρίζει mouse gestures και θα έχει την δυνατότητα εγκατάστασης extensions. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του επικεφαλής της αρμόδιας για την ανάπτυξη του νέου browser ομάδας, Jon Von Tetzchner, πρώην CEO της Opera, αυτό θα είναι το τελευταίο preview πριν την κυκλοφορία της beta έκδοσης του νέου Vivaldi. Ο browser θα παρέχει επιλογή ανάμεσα σε 4 διαφορετικά themes αλλά και πολλαπλές επιλογές παραμετροποίησης, π.χ. δυνατότητα μετακίνησης των καρτέλων σε διάφορα σημεία.

Η ομάδα κατασκευής του browser αναφέρεται επισήμως στις πειραματικές εργασίες που αναπτύσσει σχετικά με την προσθήκη επεκτάσεων του Chrome

απευθείας στον Vivaldi καθώς και στην δυνατότητα που μελετά για απευθείας download επεκτάσεων από το Chrome Web Store.

Ένα extra feature που θα διαθέτει ο νέος browser είναι τα mouse gestures με τα οποίο ο χρήστης θα δύναται να προγραμματίσει τις εντολές και τις ενέργειες που θα με το ποντίκι με κινήσεις ή πλήκτρα στο ποντίκι.

Το TechCrunch που δοκίμασε την εν λόγω preview έκδοση του browser, σημειώνει πως έχουν εντοπιστεί bugs στην λειτουργία του, τα οποία όμως αναμένεται να διορθωθούν πιθανότατα προτού κυκλοφορήσει η beta έκδοση.