Η δημοφιλής εταιρεία Samsung, έκανε την πρώτη παρουσίαση στο νέο της δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το Galaxy A8, το λεπτότερο κινητό της αγοράς που το πάχος του δεν ξεπερνά το 5,9 χιλιοστά. Το Α8 διαφέρει αισθητά από το Galaxy S6 Edge που έχει αντίστοιχα πάχος 7 χιλιοστών.

Λετπότατο, αλλά θαυματουργό φαίνεται πως θα είναι το νέο smartphone αφού παρά το μικρό πάχος του οι μηχανικοί κατάφεραν να ενσωματώσουν στην συσκευή μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,050mAh αλλά και κάμερα υψηλής ανάλυσης 16Μpixels!

Η μεγαλύτερη από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία για την κατασκευή μιας τόσο λεπτής συσκευής ήταν να η μείωση του κινδύνου λυγίσματος της συσκευής σε περίπτωση που ο χρήστης το τοποθετούσε στην τσέπη του. Για να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο, η εταιρεία επέλεξε μεταλλικό σασί ώστε η συσκευή να είναι άκαμπτη

.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το νέο κινητό τηλέφωνο θα πωληθεί αρχικά στην Σιγκαπούρη και την Κίνα ωστόσο δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για κυκλοφορία του σε άλλες χώρες.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του A8 είναι:

  • Ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
  • Η τεχνολογία 4G
  • Η οθόνη αφής 5,7 ιντσών, με ανάλυση 1080p

Tο Α8 της Samsung, αποτελεί την λεπτότερη συσκευή της εταιρείας έως τώρα, παρόλα αυτά ήδη στην Κίνα πωλούνται και λεπτότερες Android συσκευές.