Μια πισίνα 25m που θα συνδέει τις κορυφές δύο 10 ορόφων πύργων πρόκειται να κατασκευαστεί στο Λονδίνο.
Με το παρατσούκλι «Sky Pool» έχει περιγραφεί ως μια παγκόσμια πρωτιά και θα διαθέτει διαφανή πυθμένα.
Θα επιτρέπει στους κολυμβητές να κοιτάζουν κάτω τους περαστικούς από ύψος 35m.

 

H Eckersley O’Callaghan, η επιχείρηση η οποία έχει συνεργαστεί με την Apple για το σχεδιασμό των καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο, θα κατασκευάσει το έργο.
Η πισίνα είναι μέρος της ανάπτυξης πολυτελών ακινήτων που ονομάζεται Embassy Gardens at Nine Elms, κοντά στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Battersea.
Αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αλλά η ιδέα δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις – ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι αυτή θα υπόκεινται σε δυνάμεις που ασκούνται σε αυτή από τα δύο παρακείμενα κτίρια, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές βάσεις.
Το να χρησιμοποιεί κάποιος την πισίνα θα είναι σαν « να επιπλέει μέσα στον αέρα στο κεντρικό Λονδίνο”, δηλώνει ο Sean Mulryan, διευθύνων σύμβουλος της Ballymore Group, η οποία έχει αναλάβει την πισίνα.

 

“Από ότι γνωρίζω, αυτό θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά – Δεν ξέρω άλλες πισίνες κατασκευασμένες από γυαλί σε τέτοιο ύψος”, είπε η Σάρα Fray, διευθύντρια μηχανολογίας και τεχνικών υπηρεσιών του Structural Engineers. Επεσήμανε ότι υπήρξε ωστόσο μια μακρά ιστορία για κτίρια που αποθηκεύουν νερό , όπως τα υδραγωγεία.
“Το έργο αυτό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πρόκληση, είναι υπέροχο να βλέπει κανείς το δομικό περιβάλλον να πιέζει τα όρια και δημιουργεί συναρπαστικά και προκλητικά νέα χαρακτηριστικά στην πόλη”, δήλωσε στο BBC.
“Μία πρόκληση θα είναι να σηκώσουμε τα υλικά – αυτό θα απαιτήσει κατά πάσα πιθανότητα έναν πολύ ιδιαίτερο γερανό.Επίσης, ως μια γέφυρα, η πισίνα θα πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τα δύο κτίρια διακινώντας διαφορετικά ποσά.”