Οι στατιστικές δείχνουν πως υπάρχει μια βελτίωση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς του Windows Phone στην αμερικάνικη αγορά.

Η Microsoft σύντομα θα δημοσιοποιήσει τα Windows 10 Mobile, που είναι λίγο πολύ η μεγαλύτερη ενημερωμένη έκδοση Windοws Ρhοne που έχει γίνει ποτέ, γι ‘αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Redmond έχει μεγάλες προσδοκίες στο mobile business.

Αλλά εν τω μεταξύ, τα Windοws Ρhοne, τα οποία λαμβάνουν μόλις και μετά βίας την προσοχή της μητρικής τους εταιρίας στις μέρες μας, συνεχίζουν να βελτιώνονται στις περισσότερες μεγάλες αγορές ανά τον κόσμο, αν και το συνολικό μερίδιο αγοράς τους παραμένει σχετικά χαμηλό. Το καλό της υπόθεσης είναι πως, τα Windοws Ρhοne συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το μικρό μερίδιο αγοράς τους, αλλά από την άλλη, εξακολουθούν να έχουν ένα πολύ σκληρό εγχείρημα: να ανταγωνιστούν τα Android και τα iOS.

Σε ό, τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή δεν είναι ακριβώς ότι πιο φιλικό από άποψη αγοράς για τα Windows Phone και η Microsoft έχει πραγματικά έναν σκληρό ρόλο, αυτόν του κλέφτη χρηστών από τους αντιπάλους της. Όμως, ακριβώς όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες, οι επιδόσεις του Windοws Ρhοne είναι σταθερές.

Τα στοιχεία που παρέχονται από την comScore για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιούλιο του 2015 δείχνουν ότι τα Windοws Ρhοne έχουν μερίδιο 2,9% στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο είναι μόνο 0,1% κάτω από τα στοιχεία του Απριλίου 2015. Αυτό σημαίνει ότι τα Windοws Ρhοne διατηρούν το ίδιο επίπεδο στην εγχώρια αγορά της Microsoft, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ενημερώσεις OS ή flagships που να έχουν κυκλοφορήσει

αυτή την περίοδο.

Η εμφάνιση των Windows Phone σύμφωνα με το comScore

Η εμφάνιση των Windows Phone σύμφωνα με το comScore

Ένα διαφορετικό σύνολο δεδομένων από αυτά που δημοσιεύθηκαν πριν μερικές μέρες και παρέχονται από την Kantar, δείχνουν ότι τα Windows Phone έχουν μερίδιο 3,8% στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αύξηση της τάξης της 1,3 μονάδες από το προηγούμενο έτος. Το Android είναι στην πρώτη θέση με 65,6%, σύμφωνα με την Kantar, ενώ το iOS ακολουθεί δεύτερο με 30,1 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της comScore , το Android εξουσιάζει την αγορά με το 51,4% των smartphones στη χώρα, ενώ το iOS τρέχει στο 44,2% των συσκευών.

Αν και τα στοιχεία είναι ελαφρώς διαφορετικές, είναι αρκετά σαφές ότι τα Windows Phone έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν για να γίνουν ένας ισχυρός αντίπαλος για τα Android και τα iOS και ο καθένας ελπίζει να δει αυτή την αλλαγή, όταν τα Windows 10 Mobile θα δουν το φως της ημέρας τον επόμενο μήνα.

Τα στοιχεία σύμφωνα με τη θέση της Κantar

Kantar says Windows Phone is performing better in the US