Η Xiaomi αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο κινητό τηλέφωνο μέσα στο μήνα. Ο λόγος για το οικονομικό smartphone Mi4c, σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και θα γίνει διαθέσιμη στις 3 Οκτωμβίου.

Αρχικά η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών σκοπεύει να λανσάρει μόνο 100.000 συσκευές, αλλά εικάζεται πως θα ακουλουθήσει κι άλλη επόμενη παρτίδα αργότερα μέσα στον Οκτώβρη.

Μια έκθεση που φτάνει στο φως μέσω της  WCCFTec , ισχυρίζεται πως η Xiaomi δεν θα κυκλοφορήσει μία μόνο version του Mi4c αλλά δύο!

Το ένα απ’ αυτά τα δύο νέα μοντέλα θα διαθέτει  μνήμη RAM 2GB kai 16 GB εσωτερική μνήμη. Αλλά η Xiaomi ετοιμάζει όπως αναφέραμε κι άλλη μια εκδοχή του για περισσότερο απαιτητικούς πελάτες, το οποίο θα έχει RAM 3GB και 32 GB εσωτερικής μνήμης. Τα 3GB αυτού του μοντέλου είναι στην πραγματικότητα πολλά για ένα κινητό upper-range, αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη πως ακόμα και το high-end Sony Xperis Z5 Premium με 4Κ οθόνη κυκλοφόρησε με την ίδια χωρητικότητα στη RAM του.

Η πρώτη version Mi4c με τα 2GB RAM αναμένεται να κοστολογηθεί στα $230 / €204, ενώ η βελτιωμένη version θα κοστίσει περίπου παραπάνω  $75 / €67.

Σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή τιμή στις 24 Σεπτεμβρίου όταν η εταιρεία λανσαρει και επίσημα το νέο τηλέφωνο.

Μέχρι τότε, σε περίπτωση που δεν το θυμάστε το Mi4c θα διαθέτει μια αξιοπρεπή οθόνη αφής 5 ιντσών η οποία θα υποστηρίζει ανάλυση full HD (1080p) και 438ppi (pixel per inch).

To smartphone θα αξιοποιεί επίσης έναν επεξεργαστή 1.8GHz hexa-core Snapdragon 808 στο εσωτερικό του καθώς και photo snapper 13MP με autofocus, LED flash σε full HD, και δυνατότητα video. Στο μπροστινό μέρος βρίσκεται μια ακόμη κάμερα των 5MP για βίντεο κλήσεις κτλ.

Τέλος, το κινητό υποστηρίζει 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, microUSB 2.0, GPS & AGPS. Στηρίζεται σε μπαταρία 3.000mAh και θα αποστέλλεται με Android 5.1 Lollipop.