Spybot Anti-Beacon: Αν ακόμα αναζητάτε τρόπο για να ενισχύσετε την προστασία σας, δοκιμάστε αυτό το app.

Όλοι έχουν ακούσει για το θεματάκι στο privacy των Windows 10, κι έτσι κυκλοφόρησαν πολλές εφαρμογές που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να μπλοκάρετε τη data collection, που είναι σχεδόν αδύνατον να διαλέξετε ποιά είναι η καλύτερη, κυρίως επειδή όλες ισχυρίζονται πως να απενεργοποιήσουν οτιδήποτε υποτίθεται πως σας εντοπίζει στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Το Spybot Anti-Beacon είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες στο οπλοστάσιο εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια της συλλογής δεδομένων του στρατού της Microsoft και καταφθάνει με ένα πακέτο που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε αρχάριους όσο και σε περισσότερο έμπειρους χρήστες.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στην παραπάνω εικόνα, η εφαρμογή διατίθεται με ένα απλό interface, και ενώ αυτό είναι κάτι καλό για την πλειονότητα των χρηστών, μπορεί παρόλα αυτά να γίνει δίκοπο μαχαίρι.

Ας ξεκινήσουμε από τα μειονεκτήματα. Σίγουρα, σας βοηθάει στην προστασία της ιδιωτικότητας σας μόνο με ένα κλικ, αλλά δίνει λιγότερο έλεγχο στους έμπειρους χρήστες που επιθυμούν να επιέξουν ότι, όταν και πως να μπλοκάρουν κάθε data tracking υπηρεσία των Windows 10, οπότε αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν σε μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής.

Ας δούμε τώρα και τα πλεονεκτήματα. Μπορείτε να μπλοκάρετε telemetery hosts, υπηρεσίες και group policies, να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi sense, τις ενημερώσεις P2P Windows εκτός τοπικού δικτύου και τα αντίκτυπα της εφαρμογής telemetery group policy.  Τί άλλο; Μπορείτε να μπλοκάρετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας το advertising ID σας.

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν απλά όλα αυτά κλικάροντας το “Immunize” button στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής, ενώ η προαιρετική καρτέλα προσφέρει και κάποιες extra ρυθμίσεις, όπως τον έλεγχο στο OneDrive, την Cortana και την αναζήτηση το web.

Όπως ίσως αντιληφθήκατε ήδη, η εφαρμογή δεν είναι τόσο ισχυρή όπως άλλα παρόμοια apps για τον ίδιο σκοπό, όπως το O&O ShutUp10, το οποίο δυναται να απενεργοποιεί επίσης την data collection στα Windows 10, αλλά μπορούν πάντοτε να προστεθούν βελτιώσεις αργότερα με περισσότερες ενημερώσεις. Αξίζει να το δοκιμάσετε αν επιθυμείτε κάτι απλό.