Η Samsung αρνείται τις φήμες για μείωση του προσωπικού

Χθες, μια έκθεση που κυκλοφόρησε άφησε να εννοηθεί ότι η Sαmsung σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό στην βασική έδρα της κατά 10 τοις εκατό, απολύοντας εργαζομένους από διάφορα τμήματα.

Η Sαmsung έχει πάνω από 300.000 χρήστες που εργάζονται στην εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με σχεδόν 100.000 που εργάζονται στην πατρίδα της εταιρείας. Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων, μια παρόμοια διαδικασία είχε παρατηρήθηκε και πέρυσι, όταν η κορεατική εταιρεία μετέφερε ομάδες σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η εταιρεία έχει δει τα έσοδά της να μειώνονται. Ακόμη και η έναρξη του Sαmsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge δεν βελτιώσει τα πράγματα για την εταιρεία. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά των smartphone από την Apple και άλλες Κινέζικες μικροεπιχειρήσεις που προωθούν αξιοπρεπείς συσκευές σε φθηνές τιμές.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η έκθεση ήταν απλά μια φήμη. Η Sαmsung έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες και είπε ότι δεν σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό

της. Αν και είναι πιθανή μια μετεγκατάσταση των εργαζομένων σε άλλες περιοχές στο μέλλον.

Η Samsung έχει πάνω από 300.000 χρήστες που εργάζονται στην εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με σχεδόν 100.000 που εργάζονται στην πατρίδα της εταιρείας. Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων, μια παρόμοια διαδικασία είχε παρατηρήθηκε και πέρυσι, όταν η κορεατική εταιρεία μετέφερε ομάδες σε άλλα τμήματα της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η εταιρεία έχει δει τα έσοδά της να μειώνονται. Ακόμη και η έναρξη του Sαmsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge δεν βελτιώσει τα πράγματα για την εταιρεία. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά των smartphone από την Apple και άλλες Κινέζικες μικροεπιχειρήσεις που προωθούν αξιοπρεπείς συσκευές σε φθηνές τιμές.

Η εταιρεία αποφάσισε επίσης να παγώσει τους μισθούς των εργαζομένων της για το τρέχον έτος, κάτι το οποίο δεν έχουν κάνει για αρκετό καιρό.