H Microsoft προσθέτει στις σταθερές εφαρμογές Android το νέο της απόκτημα της Double Labs, τους κατασκευαστές της Echo Notification Lockscreen, μια δημοφιλή εφαρμογή στην mobile πλατφόρμα της Google που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται τις ειδοποιήσεις που θα βλέπουν.

Η Echo αντικαθιστά την προεπιλεγμένη Android Lock Screen με ένα νέο interface για την διαχείριση των push notification. To σήμα κατατεθέν της εφαρμογής αυτής είναι η ικανότητά του να ταξινομεί και να κατηγοριοποιεί τις ειδοποιήσεις σας και να «ενοχλεί» τον χρήστη μόνο για ειδοποιήσεις και μηνύματα υψηλής προτεραιότητας!

Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την οθόνη κλειδώματος ώστε να τους υπενθυμίζει τις ειδοποιήσεις σε μεταγενέστερο χρόνο ή σε διαφορετικό σημείο, ώστε να μπορούν να κάνουν “snooze” στις ειδοποιήσεις των e-mail μέχρι να επιστρέψουν σπίτι τους.

Δεν είναι η πρώτη συμβολή της εταιρείας στις Android lock screens

. Η εξαγορά η οποία έλαβε χώρα τον Αύγουστο αλλά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τώρα. Η Microsoft αναμένεται να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες αυτές για την βελτίωση των προϊόντων της, όπως π.χ. το Office και τα Windows 10.

Με την απόκτηση της Echo η Microsoft θα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για τα power products όπως η Cortana.

Επιπλέον, πέρα από τις εφαρμογές κλειδώματος οθόνης, η δημοφιλής εταιρεία, διαθέτει μια ποικιλία εργαλείων διαθέσιμα σε Android, συμπεριλαμβανομένου ενός launcher που κυκλοφορεί προς το παρόν σε beta, ενός εργαλείου voice searcher για Bing και μιας εφαρμογής που παρέχει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στην Κίνα.  Είναι μέρος της στατηγικής της εταιρείας υπό τον Satya Nadella, ώστε να χτιστεί μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών για πελάτες σε όλες τις πλατφόρμες.