Εκτιμάται ότι το 50% των iPhones τρέχουν ξεπερασμένες εκδόσεις του iOS, εκθέτοντας τους οργανισμούς σε περιττό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Duo Security.
Ο πωλητής ασφάλειας ταυτότητας ισχυρίστηκε ότι το ήμισυ του συνόλου των smartphones της Apple “σε χρήση σήμερα” τρέχουν iOS 8.3 ή παλιότερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν λάβει ενημερώσεις για πάνω από 100 γνωστά ελαττώματα συμπεριλαμβανομένων και των Ins0mnia και Quicksand.

Ένα στα δύο iPhones τρέχει παλιά, μη ασφαλή έκδοση OS

Η πρώτη επιτρέπει σε εφαρμογές να «παραβιάζουν τους κανόνες των εφαρμογών” για να κλέψει τα δεδομένα ή να αδειάσει την μπαταρία του τηλεφώνου, ενώ το Quicksand εκθέτει τα διαπιστευτήρια των επιχειρήσεων και τα ευαίσθητα config στοιχεία, εξήγησε o διαχειριστής του προγράμματος της Duo Security R&D, Mike Hanley.
Η Duo Security εκτιμά ότι 20 εκατομμύρια iPhones σε χρήση σήμερα τρέχει σε παλιό hardware που δεν μπορεί να λάβει ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Αν η Apple σταματήσει την υποστήριξη για τις 4S – παλαιότερη πλατφόρμα της – ο αριθμός αυτός θα φτάσει στα 60 εκατομμύρια.
Με το BYOD (Bring your own device ) που τώρα είναι κοινό στις περισσότερες επιχειρήσεις, οι ομάδες IT πρέπει να ρυθμίζουν τις προσδοκίες για ενημερώσεις λογισμικού για τις συσκευές που θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, εξήγησε ο Hanley.
Ο Hanley κάλεσε τους οργανισμούς να εκπαιδεύσουν τους χρήστες καλύτερα για τη σημασία των ενημερωμένων ενημερώσεων στα smartphones τους.
Προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνετε χώρο στη συσκευή, ώστε να εγκαταστήσετε ενημερωμένες εκδόσεις θα είναι μια καλή αρχή. Σύνδεση με το iTunes πραγματοποιεί ταχύτερα τις ενημερώσεις, οι οποίες απαιτούν και λιγότερο ελεύθερο χώρο.
Βοηθώντας τους χρήστες να βρουν τη σωστή στιγμή για να ενημερώσουν είναι επίσης σημαντικό, κατέληξε ο Hanley.
«Μας αρέσουν οι ενημερώσεις την ώρα του βραδινού – μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει κάτω το ακουστικό και να απολαύσετε ένα γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους», υποστήριξε.