Με μια κίνηση που φαίνεται λίγο περίεργη για πολλούς, η HBO – ναι, το τηλεοπτικό δίκτυο που κάνει την αγαπημένη σαπουνόπερα φαντασίας του κόσμου που ονομάζεται Game of Thrones – φαίνεται πως εφηύρε ένα σύστημα αισθητήρων για γάντια του μποξ, ώστε να δείξει τις ταχύτητες ενός χτυπήματος σε πραγματικό χρόνο.

Η τεχνολογία πίσω από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει πόσο γρήγορα και δυνατά μια γροθιά έχει ριχτεί, ενώ ο αισθητήρας θα εγκατασταθεί σε ένα γάντι του μποξ και το σώμα ενός μπόξερ θα μπορούσε να πει σε πραγματικό χρόνο τη δύναμη με την οποία μια γροθιά ρίχνεται στον αντίπαλο. Ονομάζεται PunchForce, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται καλύτερα όταν ο μπόξερ ψευδός οδηγείτε σε knock out.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια τεχνολογία αισθητήρων έχει χρησιμοποιηθεί σε αθλήματα εκτός από το μποξ

Στο μπέιζμπολ και το τένις υπάρχουν συνήθως κάποιοι αισθητήρες

για τη μέτρηση της ταχύτητας με την οποία θα μπορούσε να χτυπηθεί μια μπάλα και στη συνέχεια να εμφανιστεί σε πραγματικό χρόνο.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει την τεχνολογία ως έχουσα ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του γαντιού πυγμαχίας. Όταν χρησιμοποιείται το γάντι του μποξ, μια βάση δεδομένων με το προφίλ πολλών κινήσεων των προηγούμενων χτυπημάτων ενεργοποιείται, έτσι μια πολύ καλύτερη σύγκριση της παρούσας γροθιάς  και των παρελθόντων μπορεί να εμφανιστεί, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σύμφωνα με το Venture Beat, οι αισθητήρες είναι αρκετά ευαίσθητοι για να πάρουν όλα τα είδη των στατιστικών στοιχείων όπως ο χρόνος και η ταχύτητα μιας γροθιάς

Γιατί η HBO, από όλες τις εταιρείες, εφηύρε αυτή η τεχνολογία; Λοιπόν, είναι αρκετά προφανές: για να τη χρησιμοποιεί, ενώ εκπέμπει ζωντανά πυγμαχία στο NFL.