H Microsoft βγάζει εκτός 1.000 ακόμη υπαλλήλους της – Αυτό είναι μέρος της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της εταιρείας

Η Μιcrοsοft παλεύει με νύχια και με δόντια να περικόψει το αυξανόμενο κόστος της, παρά τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που επηρεάζονται από την παγκόσμια αναδιοργάνωση της, και σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, υποστηρίζεται πως η εταιρεία απέλυσε 1.000 ακόμη άτομα.

H Μιcrοsοft βγάζει εκτός 1.000 ακόμη υπαλλήλους της – Αυτό είναι μέρος της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της εταιρείας

Η είδηση ίσως αποτελεί μεγάλη έκπληξη για πολλούς, με δεδομένο το γεγονός ότι η Μιcrοsοft πιστεύεται πως έχει ήδη ολοκληρώσει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους όσον αφορά το εργατικό της δυναμικό, αλλά στην New York Times αναφέρεται πως δύο άνθρωποι ‘εκ των έσω’ επιβεβαίωσαν τις απολύσεις.

Αποδεικνύεται ότι η νέα περικοπή θέσεων εργασίας είναι απλά μια συνέχεια του αρχικού σχεδίου που τέθηκε σε ισχύ αφού η  Μιcrοsοft

ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nokia  Devices and Services unit. Εκείνη την εποχή που πραγματοποιήθηκε η εξαγορά, ο CEO Satya Nadella είχε αποκαλύψει πως 18.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν από τις περικοπές θέσεων εργασίας, όμως οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πρώην εργαζόμενοι της Nokia. Παρόλο αυτά όμως και πολλά άλλα τμήματα της εταιρείας έχουν επίσης επηρεαστεί.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την προαναφερθείσα πηγή, λέγοντας πως κάποιες περικοπές θέσεων εργασίας έχουν πράγματι γίνει και αποκάλυψε ότι επηρέασαν περισσότερα από ένα μόνο τμήμα.

Η πρόθεση της Μιcrοsοft να μειώσει το κόστος της δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και μάλλον το θεωρούμε αναμενόμενο, δεδομένου ότι τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 και τα μεγαλύτερα τμήματά της σημείωσαν μικρότερα οικονομικά μεγέθη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.