Το Smart Sheriff είναι μία δημοφιλής εφαρμογή που ξεκίνησε στη Νότια Κορέα και έχει σκοπό την παρακολούθηση των online δραστηριοτήτων των παιδιών.

Η κορεατική Επιτροπή Επικοινωνιών (KCC) απέσυρε την εφαρμογή από το κατάστημα Google Play και συμβουλεύει τους χρήστες που ήδη τη χρησιμοποιούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Η Νότια Κορέα εξέδωσε εντολή τον Απρίλιο ότι τα τηλέφωνα όλων των παιδιών θα πρέπει να παρακολουθούνται.

Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η απόφαση να ανασταλεί η εφαρμογή, είχε γίνει πριν από την απελευθέρωση μίας έκθεσης καταπέλτη για την ασφάλειά του.

Η KCC δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AP ότι η απόφαση είχε ληφθεί λόγω της αφθονίας των δωρεάν εφαρμογών που είναι πλέον διαθέσιμες.

Το Smart Sheriff είχε γίνει download εκατοντάδες χιλιάδες φορές στο εσωτερικό της χώρας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα εταιρειών τηλεπικοινωνιών γνωστό ως Korean Mobile Internet Business Association (Moiba).

Δύο εκθέσεις οι οποίες εκδόθηκαν, η μία από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και η άλλη από την ελεγκτική εταιρεία λογισμικού Cure53 και στις οποίες περιγράφεται η ασφάλεια που προσφέρει το Smart Sheriff ως “καταστροφική”.

Οι συγγραφείς της έκθεσης διαπίστωσαν ότι τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών δεν αποθηκεύονται με ασφάλεια και ότι τα γονικά φίλτρα που εφαρμόστηκαν ήταν εύκολο να απενεργοποιηθούν.

“Το Smart Sheriff είναι το είδος της μπέιμπι σίτερ που αφήνει τις πόρτες ξεκλείδωτες και διοργανώνει πάρτυ όπου όλοι είναι καλεσμένοι», δήλωσε ο ανεξάρτητος ερευνητής Colin Anderson, ο οποίος εργάστηκε για την έκθεση, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Moiba είπε ότι οι ευπάθειες είχαν ήδη διορθωθεί τη στιγμή που η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα.