Τα τελικά 22.000 bitcoins που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου στην διαδικτυακή αγορά του Silk Road πουλήθηκαν σε δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές.

Την Πέμπτη, η Υπηρεσία Marshals των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι τέσσερις υποψήφιοι είχαν πάρει μερίδιο.

Κατά το τρέχον επιτόκιο της αγοράς, 22.000 bitcoins είναι αξίας περίπου $ 14,3 (£ 9,4 εκ), αλλά είναι δυνατόν οι υποψήφιοι να πλήρωσαν λιγότερα.

Από το 2014, η Υπηρεσία Marshals των ΗΠΑ, έχει δημοπρατήσει περίπου 175.000 bitcoins που κατασχέθηκαν από το Silk Road.

Τι ήταν το Silk Road;

Το Silk Road ήταν μια ηλεκτρονική αγορά η οποία όπως δήλωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, έκανε εμπόριο παράνομων ναρκωτικών.

Πήρε το όνομά του από τους ιστορικούς εμπορικούς δρόμους που εκτείνονται σε Ευρώπη, Ασία και ορισμένα μέρη της Αφρικής.

Ο δικτυακός τόπος έκλεισε το 2013, μετά από τις επιδρομές που πραγματοποίησε τόσο το FBI όσο και άλλες υπηρεσίες. Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Ross Ulbricht φυλακίστηκε ισόβια το 2015.

Τα κατασχεθέντα bitcoins ελήφθησαν από τον Ulbricht στο πλαίσιο της πολιτικής κατάπτωσης, η οποία επιτρέπει σε ορισμένες αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που είναι ύποπτα για εγκληματική δραστηριότητα, χωρίς κατ ‘ανάγκη να έχει γίνει πρώτα απαγγελία καταγγελίας.

Η Υπηρεσία Marshals των ΗΠΑ, είπε ότι η τελευταία και τελική δημοπρασία από την επιδρομή στο Silk Road είχε προσελκύσει 11 υποψηφίους, που μοιάζει με την χαμηλή προσέλευση που είχε και η προηγούμενη δημοπρασία το Δεκέμβριο του 2014.

Ένας πιθανός λόγος για το χαμηλό αριθμό των προσφορών είναι ότι τα bitcoins χωρίστηκαν σε ομάδες των 2.000 για τη δημοπρασία και η κάθε ομάδα έχει τιμή αγοράς των $ 790.000 (£ 520.000)