Όσο πίσω κι αν είναι οι γονείς σας σε σχέση με την τεχνολογία μπορείτε πάντα να τους κάνετε όμορφα δώρα για να τους φέρετε πιο κοντά στον 21ο αιώνα. Αυτές τις γιορτές λοιπόν, φυτέψτε τους τον σπόρο μεταμφιεσμένο σε όμορφα δώρα για να επεκτείνουν τη γνώση τους γύρω από την τεχνολογία.

Δώρα Gadget για τη μαμά και τον μπαμπά

Προσοχή: Παρουσιάζοντας στους γονείς σας τον κόσμο της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει την οικογένειά σε έναν κύκλο μηνυμάτων με πάρα πολλά Emoji.

1. Amazon Echo:Το Amazon Echo είναι μια συνδεδεμένη συσκευή που θα προσφέρει στη μαμά και στον μπαμπά μια εικονική βοηθό ανά πάσα στιγμή. Το Amazon Echo, που θυμίζει κάτι από τη Siri της Apple, χρησιμοποιεί μια ψηφιακή προσωπικότητα που ονομάζεται Alexa και λύνει με σημαντικά επιχειρήματα ότι απορίες έχουν οι γονείς σας, όπως: “Ποιος κέρδισε το περσινό πρωτάθλημα;”, “Θα είναι ο καιρός είναι αρκετά καλός για να πάνε κατασκήνωση αυτό το Σαββατοκύριακο;” και “Ποιοι είναι καλύτεροι: οι Beatles ή οι Rolling Stones;”
Εντάξει, το τελευταίο μπορεί να είναι ακόμα προς συζήτηση, αλλά η Alexa μπορεί να αναζητήσει γρήγορα γεγονότα σχετικά με οποιοδήποτε μπάντα όταν ζητηθεί.
Η Alexa και το Amazon Echo είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εισάγετε τους γονείς σας στον κόσμο της φωνητικά ελεγχόμενης τεχνολογίας. Η συσκευή ζει διακριτικά στη γωνία του δωματίου ή σε ένα ράφι και ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές για να παίξει μουσική, να ελέγξει τις τοπικές καιρικές συνθήκες ή για να μάθετε το χθεσινό σκορ. Είναι απλό στην εγκατάσταση και τη χρήση και μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην μείωση των εν λόγω κλήσεων από τη μαμά και τον μπαμπά που ρωτάνε πώς αλλάζει μελάνι του εκτυπωτή – αλλά δεν υποσχόμαστε τίποτα. Τιμή: $180.

2. Roku 4: Αφού εξηγήσατε τι είναι ο «κόφτης καλωδίου» στους γονείς σας, βοηθήσετε τους να δουν τι σημαίνει μια ζωή χωρίς καλώδιο, δίνοντάς τους την τελευταία έκδοση του Roku, Roku 4.
Tο τελευταίο αυτό μοντέλο είναι συμβατό με τα Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, Sling TV, HBO Go, Showtime, YouTube, GoPro και βασικά οποιαδήποτε άλλη μέθοδο προβολής βίντεο και όχι μόνο. Η συσκευή έχει μια εύκολη διεπαφή, γεγονός που βοηθάει όποιον αρχίζει να ασχολείται με μια τέτοια συσκευή. Πλέον, θα μπορείτε να παρακολουθήστε YouTube βίντεο στο σπίτι ή να δείτε φωτογραφίες της οικογένειας στη μεγάλη οθόνη στο φετινό οικογενειακό τραπέζι.[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=POBilO68nCs” width=”740″]Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Roku 4 είναι ότι είναι συμβατό με τις τελευταίες 4K τηλεοράσεις, σε περίπτωση που αναζητάτε ένα ακριβότερο δώρο για τους γονείς σας αυτό τον χρόνο. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: Τελικά θα σας βοηθήσει να βρίσκετε το τηλεχειριστήριο (ναι, είναι αλήθεια). Τιμή: $129.

3. Mr. Coffee smart coffeemaker: Αν το περσινό σας δώρο στη μαμά και τον μπαμπά ήταν μια συνδρομή στην καφετέρια του μήνα, φέτος δώστε τους ένα παρόμοιο δώρο που συνδυάζεται με την τεχνολογία.
Αυτή η καφετέρια που είναι συνδεδεμένη με ένα smartphone έχει μερικούς άσσους στο μανίκι της: Προγραμματίζει και θέτει υπενθυμίσεις  έτσι ώστε ένα φλιτζάνι καφέ να είναι έτοιμο το πρωί και μπορείτε να το συνδέσετε με το WeMo App για να την ελέγχετε από απόσταση ή να ρυθμίζετε πώς θέλετε να είναι ο καφές σας για να σας καλύπτει απόλυτα. Τιμή: $105.

4. GoPro HERO4: Οι μέρες για τις βαριές και ογκώδης κάμερες έχουν πλέον περάσει, οπότε για να εξυγχρονίσετε τους γονείς σας, σκεφτείτε να τους πάρετε δώρο μια GoPro αυτές τις γιορτές.
Αυτό το gadgetάκι εντυπωσιάζει με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης εν κινήσει και η HERO4 Session είναι μια τέλεια φωτογραφική μηχανή με ένα και εύκολο κουμπί και έναν ανθεκτικό σχεδιασμό που αντέχει έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Η τελευταία έκδοση είναι, προς το παρόν, η ελαφρύτερη και μικρότερη GoPro.
Εάν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, αγοράστε μαζί και ένα selfie stick

για τη μαμά. Τιμή: $300.

5. Samsung SmartThings Kit Παρακολούθησης Σπιτιού: Ήρθε η ώρα οι γονείς σας να μπουν στον κόσμο της smart home τεχνολογίας. Έτσι, η Samsung θα τους δώσει το δικαίωμα να περηφανεύονται και μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας του σπιτιού και να κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη, παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες οικιακού αυτοματισμού, όπως τον έλεγχο των φώτων και τον ελέγχο των κλειδαριών εξ αποστάσεως.
Το Kit Παρακολούθησης Σπιτιού έχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός καταστήματος. Έλεγχος, παρακολούθηση και ασφάλεια του σπιτιού σας με μια κίνηση του δαχτύλου σας. Τιμή: $250.

6. Logitech MX Master ασύρματο ποντίκι: Τουλάχιστον με αυτό το καταπληκτικό δώρο οι γονείς σας είναι εξοικειωμένοι – το εικονικό ποντίκι – οπότε δώστε τους ένα ασύρματο, οδηγώντας τους στον 21ο αιώνα.

Αυτό το ποντίκι διαθέτει μια υψηλής τεχνολογίας, που προσαρμόζεται στην κύλιση, μπίλια και ένα μοναδικό έλεγχο του αντίχειρα, γεγονός που κάνει τον τρόπο που κάνετε αναζήτηση, παιχνιδάκι. Τιμή: $100.

7. Nanotips η λύση για την οθόνη αφής: Καθώς ο καιρός κρυώνει, δέχεστε όλο και πιο δυσανάγνωστα μηνύματα από τους γονείς σας, καθώς προσπαθούν να γράψουν φορώντας γάντια. Αυτό το μικρό δώρο μπορεί να βάλει ένα τέλος στα γονικά αυτόματα λάθη – τουλάχιστον σε κάποια από αυτά. Τιμή: $20.

 

8. Εξωτερικός σκληρός δίσκος: Ενώ ένας φορητός, εξωτερικός σκληρός δεν κάνει πολλούς ανθρώπους να πετάνε από ενθουσιασμό, η αλήθεια είναι ότι είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό δώρο που μπορεί να σε σώσει σε μια άτυχη στιγμή απώλειας! Εμπιστευτείτε μας, οι γονείς σας θα σας ευχαριστούν κάποια μέρα.
Ο λεπτός σκληρός δίσκος από την Seagate είναι μια ιδανική επιλογή για τον μέσο χρήστη Mac ή PC: Έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων και κατέχει μεταξύ 500GB και 4TB, ανάλογα με το μοντέλο που θα αγοράσετε. Τιμή για τον 1TB: $77.

9. Amazon Prime συνδρομή: Τι παραδίδεται σε δύο μέρες και έχει δωρεάν αποστολή; Μια Amazon Prime συνδρομή που βγάζει τα λεφτά της από τις πρώτες κιόλας χρήσεις.
Με μια τέτοια συνδρομή, οι γονείς σας θα έχουν και πρόσβαση στα Prime Video, Prime Music, Prime Photos και στο Kindle Lending Library, οπότε πλέον η μαμά δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην διαβάσει το τελευταίο μυθιστόρημα της αρεσκείας της. Όσο κλισέ και αν ακούγεται είναι ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει. Τιμή για μια συνδρομή ενός έτους: $99.

10. Polaroid ZIP φορητός εκτυπωτής: Αν υπάρχει κάτι που μας λείπει περισσότερο από τις  ημέρες των μηχανών με φιλμ, αυτό είναι οι φωτογραφίες που μπορείς να κρατήσεις στο χέρι σου ή να βάλεις σε ένα άλμπουμ ή σε ένα λεύκωμα. Ένα από τα τελευταία gadgets από την Polaroid, λοιπόν, είναι ο ZIP φορητός εκτυπωτής.
Το όνομα Polaroid μπορεί να φέρει κάποια νοσταλγία, αλλά αυτή η συσκευή δεν είναι τίποτα πέρα από μοντέρνα. Μπορείτε να εκτυπώνετε φωτογραφίες απευθείας από μια κινητή συσκευή ή tablet μέσω Bluetooth και είναι απόλυτα συμβατή με Premiun Zink χαρτιά, οπότε δεν απαιτείται μελάνι. Είναι συμπαγές κι ελαφρύ, έτσι ώστε η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να εκτυπώνουν φωτογραφίες από σχεδόν οπουδήποτε. Τιμή: $130.