Οι ακριβείς πωλήσεις των tablets Surface RT of Microsoft αποτελούν το αντικείμενο μιας πρόσφατης μήνυσης που κατατέθηκε κατά της εταιρείας. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Microsoft εξέδωσε “ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις” σχετικά με τις πωλήσεις των Surface RT, τις οποίες η Microsoft ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012.

Το δικηγορικό γραφείο του Robbins Geller Rudman & Dowd κατέθεσε την αγωγή εξ ονόματος του ενάγοντος, κ. Gail Fialkov, με κατηγορούμενη την Microsoft. Επιπλέον, τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην αγωγή είναι του CEO Steve Ballmer μαζί με του πρώην CFO Peter Klein, του Corporate Vice President Frank Brod

και του Tami Reller, ο οποίος ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ για το τμήμα των Windows μέχρι την πρόσφατη αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Microsoft παρέλειψε να αναφέρει πόσο άσχημα πάνε οι πωλήσεις των Surface RT. Η αγωγή ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι οικονομικές αναφορές της Microsoft για το ίδιο τρίμηνο ήταν “ουσιωδώς ψευδείς και παραπλανητικές” και με αυτόν τον τρόπο παραβίασε γενικές λογιστικές πρακτικές αλλά και την “πολιτική της λογιστικής των αποθεμάτων.” Το δικηγορικό γραφείο και ο ενάγοντας επιδιώκουν ένα απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης από τη Microsoft, όπως αναφέρει το Neowin.