Το Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή social media, το οποίο χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, είτε για να ανεβάσουμε κάποιο post, είτε για να δούμε αυτά που αναρτούν οι φίλοι μας. Ωστόσο έρχεται κάποια στιγμή που μπορεί να μας κουράσει και να θελήσουμε να διαγράψουμε το account us.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να θελήσει κάποιος να διαγράψει το λογαριασμό του στο Instagram, είναι οι ανησυχίες σχετικά με την Security των προσωπικών του data.

Παρακάτω παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας για κάποιο διάστημα, ή πώς να τον διαγράψετε εντελώς, αν δεν τον χρειάζεστε πια. Σημειώστε ωστόσο ότι μπορείτε να το κάνετε μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Instagram και όχι από την εφαρμογή. Πριν διαγράψετε το λογαριασμό σας, θα πρέπει επίσης να αποθηκεύσετε όλα τα δεδομένα που έχετε μεταφορτώσει στην platform, σε περίπτωση που τα χρειαστείτε αργότερα.

Πώς θα κατεβάσετε τα δεδομένα σας από το Instagram;

Προτού απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, είτε προσωρινά είτε οριστικά, είναι καλό να κατεβάσετε τις photos και βίντεο που έχετε αναρτήσει. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε σε αυτό το Link, προσθέστε τον κωδικό σας και επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα email με ένα link, μέσα σε 48 ώρες, από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα σας.

Πώς θα απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram;

  • Κατευθυνθείτε στο Instagram.com και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Μεταβείτε στο προφίλ σας και επιλέξτε την επιλογή Επεξεργασία προφίλ.
  • Κάντε scroll down για να βρείτε την επιλογή Προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου.
  • Μετά από αυτό, πρέπει να παρέχετε στο Instagram τον λόγο για τον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο αναπτυσσόμενο μενού και να απαντήστε στην ερώτηση «Γιατί απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας;"
  • Αφού επιλέξετε την πιο σχετική απάντηση, απλά πρέπει να εισάγετε ξανά τα στοιχεία πρόσβασής σας και είστε έτοιμοι. Ο λογαριασμός σας είναι προσωρινά απενεργοποιημένος.

Πώς θα διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας στο Instagram;

Για να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  • Αρχικά πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Instagram και να συνδεθείτε. Κάντε κλικ σε αυτό το link, για να μεταβείτε στην επιλογή Delete.
  • Και πάλι, θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας πατώντας στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέγοντας τον κατάλληλο λόγο.
  • Όταν τελειώσετε, συνδεθείτε ξανά και επιλέξτε την μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Πώς θα ενεργοποιήσετε ξανά τον Instagram λογαριασμό σας;

Μόλις αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πια να μένετε εκτός Instagram και επιθυμείτε να επιστρέψετε σε αυτό μετά την απενεργοποίησή του, θα χρειαστεί απλά να συνδεθείτε ξανά και ο λογαριασμός σας θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Δυστυχώς, η ίδια επιλογή δεν είναι διαθέσιμη όταν διαγράψατε μόνιμα το λογαριασμό σας. Λάβετε υπόψη ότι θα χάσατε όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις ιστορίες που μεταφορτώσατε προηγουμένως μόλις ο λογαριασμός σας διαγραφεί οριστικά και θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή για να δημιουργήσετε το προφίλ σας στο Instagram.

Συχνές ερωτήσεις

Εκτός από τα προφανή βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαγράψετε / απενεργοποιήσετε το Instagram, υπάρχουν και μερικές συνήθεις ερωτήσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν:

  1. Πώς να διαγράψετε το λογαριασμό Instagram στην εφαρμογή για iPhone;

Επειδή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Instagram για να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην web έκδοσή του μέσω ενός iPhone.

  1. Πώς να διαγράψετε το λογαριασμό Instagram στην εφαρμογή για Android;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας από την εφαρμογή. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Instagram.com από το Android τηλέφωνό σας, για να ακολουθήσετε τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω.