Η Google επικοινώνησε με μερικούς users της με σκοπό να απολογηθεί για ένα “τεχνικό πρόβλημα” ή αλλιώς ένα error, που είχε ως αποτέλεσμα την μεταφόρτωση Video at Archives other users (σε χρήστες δηλαδή που δεν τους ανήκαν αυτά τα βίντεο).

Η εταιρεία ενημέρωσε του χρήστες μέσω email. Στο μήνυμα ανέφερε ότι το σφάλμα επηρέασε την service “download your data”, για το Google Photos τον περασμένο Νοέμβριο.

“Μεταξύ 21 και 25 Νοεμβρίου 2019, τα αρχεία μας δείχνουν ότι ζητήσατε από την Google να γίνει λήψη data, η οποία περιελάμβανε περιεχόμενο από την υπηρεσία Google Photos“, γράφει η company.

“Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ορισμένα βίντεο από το Google Photos στάλθηκαν εσφαλμένα σε αρχεία άλλων χρηστών”.

“Ένα ή περισσότερα βίντεο του account σας στο Google Photos επηρεάστηκαν από αυτό το ζήτημα”.

Η Google ανέφερε ότι αν ένας χρήστης προσπαθούσε να κατεβάσει data του, η διαδικασία λήψης μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα. Επίσης, μπορεί να έβρισκε στα αρχεία του βίντεο που δεν ανήκαν σε αυτόν.

Η τεχνολογική εταιρεία δήλωσε ότι το ζήτημα έχει πλέον διευθετηθεί.

“Διορθώσαμε το σφάλμα και κάναμε μια ενδελεχή ανάλυση για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Λυπόμαστε πολύ γι’ αυτό που συνέβη”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα άτομα που εξήγαγαν βίντεο που ανήκουν σε κάποιον άλλο, θα πρέπει να τα διαγράψουν.

“Σας συνιστούμε να πραγματοποιήσετε μια άλλη λήψη του περιεχομένου σας και να διαγράψετε το προηγούμενο περιεχόμενο που λάβατε”, είπε η εταιρεία στους χρήστες της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι το συγκεκριμένο σφάλμα επηρέασε μόνο τα βίντεο και όχι τις photos.