Ξεκλειδώστε όλες τις δυνατότητες του Amazon Echo, αξιοποιώντας την ικανότητά της Alexa να παίζει παιχνίδια!

Βαρεθήκατε τα ίδια παλιά επιτραπέζια παιχνίδια; Κάντε τα πράγματα ενδιαφέροντα με την Alexa! Γεμάτο διασκεδαστικές δραστηριότητες, μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ή με την οικογένεια και τους φίλους σας. Από το Deal or No Deal μέχρι το Skyrim – υπάρχει πληθώρα επιλογών που είναι διαθέσιμες μέσω της Alexa! Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε σήμερα

Τα 7 καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με την Alexa!

Η Alexa διαθέτει μια ποικιλία συναρπαστικών παιχνιδιών, αλλά αν ψάχνετε περισσότερες επιλογές για να διασκεδάσετε, επισκεφθείτε τα Alexa Skills. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Alexa και να πατήσετε στο “More” στην κάτω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, να επιλέξετε “Categories > Games & Trivia“. Στη συνέχεια, περιηγηθείτε σε αυτή τη λίστα με τις αξιόλογες διαθέσιμες δεξιότητες. Για να σας βοηθήσουμε περισσότερο, περιγράψαμε μερικά από τα αγαπημένα μας παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε χρησιμοποιώντας την Alexa!

Journey To The Year 3000

The 10 best games you can play with Alexa!

Οι καμπάνιες Kickstarter έδωσαν σημαντική ώθηση στους ανεξάρτητους προγραμματιστές και τις μικρές εκδοτικές ομάδες, επιτρέποντάς τους να φέρουν τα παιχνίδια τους σε υπολογιστές και κονσόλες. Αλλά η πλατφόρμα δεν περιορίζεται μόνο σε έργα λογισμικού – το 2019, η ABQ Interactive έκανε χρήση των δυνάμεων του Kickstarter, ξεκινώντας μια διαδραστική προσαρμογή σε audiobook του βιβλίου “Journey To The Year 3000” of Edward Packard, του πρώτου βιβλίου που καταχωρήθηκε υπό τον εμβληματικό τίτλο Choose Your Own Adventure.

See also: Amazon Alexa: Listen to the voice of your loved ones even if they're gone

Καθώς η δημοτικότητα των ακουστικών βιβλίων συνεχίζει να αυξάνεται, είναι φυσικό να ακολουθήσει η διαδραστική ακουστική μυθοπλασία. Ευτυχώς, η ABQ Interactive δεν είναι η μόνη εταιρεία που συμφωνεί – μια πληθώρα τίτλων μπορεί πλέον να βρεθεί στην Alexa of Amazon! Τα παιχνίδια Choose Your Own Adventure είναι ένας καινοτόμος τρόπος όχι μόνο να ικανοποιήσετε τους φανατικούς αναγνώστες αλλά και να δώσετε στους παίκτες κάτι νέο και συναρπαστικό.

Choice Of The Dragon

The 10 best games you can play with Alexa!

Το 2009, η Choice of Games έφερε επανάσταση στη διαδραστική μυθοπλασία, κυκλοφορώντας το πρώτο παιχνίδι που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης: Choice of the Dragon. Και από τότε, έχουν μεγαλώσει και έχουν εκδώσει πάνω από εκατό έργα! Επιπλέον, με τη βοήθεια της γλώσσας σεναρίων ChoiceScript, οι συγγραφείς μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μοναδικές ιστορίες για να τις απολαύσουν οι άλλοι.

The Matchbook Mobile, το ίδιο στούντιο που μας έφερε το Who Was? -το πρώτο παιχνίδι του Google Assistant– τώρα έφερε το Choice of the Dragon! Σε αυτή τη διαδραστική περιπέτεια, μπορείτε να δώσετε στον δράκο σας φτερά και να τον προσαρμόσετε ώστε να σώσει το βασίλειο από τη δυστυχία ή να γίνει ένας τρομοκράτης τύραννος. Όλα εξαρτώνται από εσάς!

Escape the Room

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια ακουστική πρόκληση Escape Room with the Alexa, μπορείτε να επιχειρήσετε τα διάφορα στάδια αυξανόμενης δυσκολίας του παιχνιδιού. Επίσης, δεν θα μείνετε ποτέ με απορίες – ζητήστε υποδείξεις που σχετίζονται με τα συμφραζόμενα και αυτές θα έρθουν προς το μέρος σας!

The 10 best games you can play with Alexa!

Είστε έτοιμοι για μια συναρπαστική πρόκληση που θα σας προβληματίσει; Το Escape the Room προσφέρει ακριβώς αυτό – ένα συναρπαστικό Game στο οποίο είστε εγκλωβισμένοι σε ένα δωμάτιο και πρέπει να αναζητήσετε αντικείμενα και να λύσετε γρίφους για να βρείτε τη διέξοδο. Μπορείτε ακόμη και να προσκαλέσετε φίλους ή συγγενείς να συμμετάσχουν στην περιπέτεια βοηθώντας με στοιχεία! Με πέντε επίπεδα διαθέσιμα επί του παρόντος (και σύντομα θα υπάρξουν και άλλα) καθώς και επιλογές γλωσσών όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά – αυτό υπόσχεται να είναι ένα ασύλληπτο ταξίδι ανακάλυψης που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

The Bard’s Tale – Warlocks Of Largefearn

Παρά τις περιορισμένες επιλογές εισόδου στις συσκευές Amazon Alexa πέραν της ομιλίας, οι προγραμματιστές μπορούν ακόμα να καινοτομούν και να δημιουργούν ελκυστικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια ρόλων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ειδών που προσφέρουν συναρπαστική αφήγηση για να την απολαμβάνουν οι παίκτες για μεγάλα χρονικά διαστήματα! Με λίγη δημιουργική επίλυση προβλημάτων, οι σχεδιαστές παιχνιδιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για να προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες παιχνιδιού μέσω της διαδραστικής μυθοπλασίας.

The 10 best games you can play with Alexa!

Ο τίτλος παιχνιδιού The Bard’s Tale of Interplay of 1985 επιτρέπει στους παίκτες να σχηματίσουν μια ομάδα έξι ατόμων και να περιπλανηθούν σε μπουντρούμια. Ωστόσο, ενώ η πρόσφατη “απόδοση” του Amazon Alexa προσπαθεί να συλλάβει το ίδιο πνεύμα από το αρχικό παιχνίδι, αφήνει πολλά περιθώρια όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του. Μόνο τέσσερις χαρακτήρες μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα σας αυτή τη φορά – όχι η πλήρης ομάδα που είχατε βιώσει πριν – και ακόμα και τότε αυτά τα μπουντρούμια μοιάζουν άψυχα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Τελικά, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι το να παίξετε μια από τις άλλες εκδόσεις του είναι ένας πιο ευχάριστος τρόπος για τους οπαδούς της σειράς The Bard’s Tale να απολαύσουν πραγματικά αυτό που την έκανε τόσο εμβληματική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια πριν!

See also: How to reset Alexa on your Amazon Echo device

The Lost Legends Of Redwall: Escape The Gloomer

The Conversational Adventure Games, μια φράση που επινοήθηκε από τον Scott Adams of Team Clopas, φέρνουν επανάσταση στο είδος των παιχνιδιών μέσω της χρήσης της φωνής ως κύριας εισόδου. Αυτά τα παιχνίδια αποκλίνουν από τα τυπικά CYOA στο ότι διαθέτουν σχεδιασμό ανοιχτού κόσμου και επιτρέπουν στους παίκτες να μιλούν όπως κάνουν στην καθημερινή ζωή – προσφέροντάς τους απαράμιλλη ελευθερία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

The 10 best games you can play with Alexa!

Οι θαυμαστές της δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων Redwall of Brian Jacques μπορούν να απολαύσουν ένα τέτοιο παιχνίδι συνομιλιακής περιπέτειας στον αγαπημένο τους κόσμο. Παίξτε μέσα από εννέα κεφάλαια οικογενειακής διασκέδασης – και ενδεχομένως να περιμένετε και άλλα παιχνίδια της Team Clopas που θα κυκλοφορήσουν στο Steam in the future.

Wraith: The Oblivion – The Orpheus Device

Όταν σκέφτεστε τον κόσμο του σκοταδιού, το Vampire: The Masquerade είναι συχνά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό. Παρ’ όλα αυτά, οι βρικόλακες δεν έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτού του βασιλείου – Το Wraith: The Oblivion παρέχει μια δίοδο σταα φαντάσματα και δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να αναλάβουν έναν φασματικό ρόλο για να εξερευνήσουν πώς μοιάζει ο θάνατος με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

The 10 best games you can play with Alexa!

Για όσους απολαμβάνουν μια καλή ιστορία τρόμου, το The Orpheus Device of Richard Dansky and Dave Grossman from the Monkey Island θα προσφέρει ανατριχίλα. Αλλά πρέπει να αναρωτηθεί κανείς – δέχεται η Alexa τις κραυγές ως είσοδο; Μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ μέχρι να το δοκιμάσουμε!

Assassin’s Creed Odyssey Spartan

Η διαδραστική μυθοπλασία, τα παιχνίδια περιπέτειας και τα κλασικά RPG έχουν απόλυτο νόημα για μια μορφή που βασίζεται στον ήχο. Αλλά μπορείτε πραγματικά να παίξετε ένα παιχνίδι δράσης στην Alexa Δυστυχώς, η απάντηση είναι αρνητική- η Ubisoft κυκλοφόρησε μεν το “Assassin’s Creed” για τη συσκευή, αλλά χωρίς κανένα από τα χαρακτηριστικά που την χαρακτηρίζουν, ώστε να προσφέρει μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Μην τρέφετε ελπίδες αν ψάχνετε για έντονο gameplay!

The 10 best games you can play with Alexa!

Αν βαρεθήκατε τη μονοτονία της Alexa, το Odyssey Spartan είναι η ιδανική λύση για εσάς. Ετοιμαστείτε να πείτε την λίστα του σουπερμάρκετ σας σε έναν τολμηρό Σπαρτιάτη στρατιώτη και να σας πει αστεία που μόνο όσοι ζούσαν στην Αρχαία Ελλάδα θα μπορούσαν να καταλάβουν! Αυτή η εφαρμογή προσφέρει κάτι περισσότερο από απλή φωνητική βοήθεια – δίνει μια απολαυστική διαδραστική εμπειρία μυθοπλασίας που θα κάνει ακόμα και τις πιο δύσκολες δουλειές να φαίνονται παιχνιδάκι!

New World: Vitae Aeternum

Πιθανότατα, πολλοί έχουν ακούσει για την περίφημη είσοδο της Amazon στη σφαίρα των MMO: New World. Ωστόσο, το αντίστοιχο παιχνίδι που βασίζεται στη φωνή δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το παιχνίδι αυτό δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο εμπειρίας multiplayer και πλήρους loot PvP που παρέχει ο προκάτοχός του. Ακόμα κι έτσι, εξακολουθεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού!

The 10 best games you can play with Alexa!

Μπορεί ποτέ να γίνει πραγματικότητα ένα διαδικτυακό multiplayer παιχνίδι με φωνή; Θα μπορούσε ενδεχομένως να διαμορφώσει μια συνεχή συνεδρία επιτραπέζιου παιχνιδιού ρόλων, ή θα κατέληγε σε ένα τυπικό λόμπι του Xbox Live; όπου η επικοινωνία περιορίζεται σε βωμολοχίες Τα ζητήματα δικτύωσης πρέπει φυσικά να ληφθούν υπόψη προτού μια τέτοια ιδέα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

The Oregon Trail

The The Oregon Trail, το οποίο δημιουργήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς με έδρα τη Μινεσότα, αποτέλεσε από μόνο του πρωτοπόρο και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να εξερευνήσουν την αμερικανική Δύση κατά τη δεκαετία του 1800 και να βιώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού στον υπολογιστή στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

The 10 best games you can play with Alexa!

Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τίτλοι όπως The Oregon Trail and Pioneer Trail δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένα αντίγραφα. Οι δικηγόροι πνευματικής ιδιοκτησίας θα είχαν ευκολότερο χρόνο να αποκρυπτογραφήσουν τη νομιμότητά τους. Ίσως οι προγραμματιστές να έπαιξαν αρκετά από τις σειρές παιχνιδιών όπως το Ace Attorney και να τολμήσουν να αμφισβητήσουν τυχόν επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι παραβιάζουν τα πνευματικά τους δικαιώματα

Skyrim: Very Special Edition

In 2018, the Bethesda Softworks διασκέδασε τους οπαδούς με ένα πολύ ακριβές σκετς με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Keegan Michael Key του γνωστού κωμικού διδύμου Key and Peele. Το σκετς διακωμωδούσε την τάση της εταιρείας να κυκλοφορήσει το δημοφιλές παιχνίδι της Skyrim σε κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα – ακόμα και σε ένα Τ1-84 graphing calculator! Σε απάντηση, αφοσιωμένοι οπαδοί δημιούργησαν fan ports για αυτή ακριβώς τη συσκευή, ενώ η Bethesda ακολούθησε την υποτιθέμενη σατιρική υπόσχεση.

The 10 best games you can play with Alexa!

Ακριβώς όπως απεικονίζεται στο κωμικό σκετς, το Skyrim: Very Special Edition δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν αποστολές, να χρησιμοποιήσουν τις κραυγές δράκων και να απολαύσουν ένα sweet roll. Αφού περάσετε αρκετές ώρες παίζοντας αυτό το παιχνίδι στην άνεση του σπιτιού σας, μπορεί να μην είναι μόνο οι φρουροί του Whiterun που σας ζητούν να σταματήσετε να φωνάζετε!

Πηγή: gamerant.com