Το νέο μοντέλο κάμερας της Fujifilm, η X100VI, μόλις Released, μετά την τρομακτική επιτυχία που έκανε στο TikTok το προηγούμενο μοντέλο, X100V.

See also: Sony Alpha 9 III: Features and Firmware Updates

Η Fujifilm X100V έγινε τόσο δημοφιλής που έδειχνε σαν να ήταν μόνιμα εξαντλημένη σε κάθε κατάστημα φωτογραφικών μηχανών. Οι τιμές για τη mirrorless φωτογραφική μηχανή σε στυλ rangefinder ανέβηκαν σε πραγματικά υψηλά επίπεδα μετά τη μεγάλη διαδικτυακή έκρηξη που είχε στο TikTok. Η X100V ήταν τόσο επιθυμητή που η Fujifilm θα μπορούσε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο για έναν διάδοχο και να εξακολουθεί να έχει εγγυημένη επιτυχία.

Το νέο μοντέλο, που ανακοινώνεται σήμερα, μοιάζει σχεδόν ίδιο εξωτερικά, αλλά η X100VI περιλαμβάνει σημαντικές improvements που θα την καθιστούν μια πιο ικανή camera – σε πολύ περισσότερα περιβάλλοντα λήψης – από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο της σειράς X100. Η τιμή αυξήθηκε κατά 200 δολάρια στα 1.599 δολάρια.

Η Fujifilm X100VI έχει μεταβεί σε έναν αισθητήρα 40 megapixel, προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία κατά την περικοπή και Processing των εικόνων. Η αυξημένη ανάλυση είναι χρήσιμη, αλλά η εντυπωσιακή αναβάθμιση είναι η ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας (IBIS) σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Απολαμβάνετε έως και έξι στάσεις σταθεροποίησης για τις περιπτώσεις όπου επιθυμείτε να διατηρήσετε την ταχύτητα κλείστρου όσο το δυνατόν χαμηλότερη, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευκρίνεια της εικόνας.

Ωστόσο, η Fujifilm δεν έχει αναβαθμίσει everything. Η X100VI διατηρεί μια υποδοχή κάρτας SD UHS-1 και χρησιμοποιεί την ίδια battery με την X100V αντί για την πιο όγκωδη μπαταρία που βρίσκεται στα άλλα μοντέλα της εταιρείας. Η δεύτερη επιλογή έγινε για να διατηρηθεί το συνολικό μέγεθος της X100VI, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια επιπλέον μπαταρία μαζί σας. Το ηλεκτρονικό οπτικό σκόπευτρο και το πίσω LCD έχουν επίσης τις ίδιες αναλύσεις όπως την προηγούμενη φορά, στα 3,69 εκατομμύρια και 1,62 εκατομμύρια κουκκίδες αντίστοιχα. Εξακολουθείτε να έχετε την ελευθερία να επιλέξετε είτε το οπτικό σκοπευτικό, το EVF, είτε ένα υβρίδιο των δύο κατά τη λήψη, και η X100VI συνεχίζει να προσφέρει ένα εσωτερικό φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας τεσσάρων στοπ όταν απαιτείται.

See also: OnePlus: Unveils the best camera with OnePlus Open

Η Fujifilm έχει εξοπλίσει τη X100VI με τον πιο πρόσφατο X-Processor 5 της, που καθιστά τη νέα κάμερα “σχεδόν” διπλά πιο γρήγορη από τη X100V. Μαζί με την αύξηση της ταχύτητας, έχετε σημαντικά βελτιωμένη αυτόματη εστίαση που χρησιμοποιεί τους πιο πρόσφατους algorithms

της εταιρείας για την ανίχνευση αντικειμένων. Η X100VI θα διαθέτει 20 προσομοιώσεις ταινιών Fujifilm, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης Reala Ace που ήταν προηγουμένως αποκλειστική για μία από τις ακριβές μηχανές της εταιρείας.

Όσον αφορά την κατασκευή της, δεν έχει αλλάξει πολύ: η Fujifilm X100VI διαθέτει αλουμινένιο σώμα σχεδιασμένο να αντέχει κάποια χτυπήματα και να σας ακολουθεί παντού. Ωστόσο, όπως και πριν, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε τον Lens με τον δακτύλιο προσαρμογής της Fujifilm, που πωλείται ξεχωριστά, και με προστατευτικό φίλτρο για να επιτύχετε αληθινή αντοχή στον καιρό. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που παράχθηκε στην Japan, η X100VI θα ακολουθήσει άλλες πρόσφατες κάμερες της Fujifilm που κατασκευάστηκαν στην China.

Η X100VI θα είναι διαθέσιμη σε ασημί ή μαύρο χρώμα και αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή της στις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα με το κανονικό μοντέλο, η Fujifilm θα κυκλοφορήσει μια ακραία περιορισμένη έκδοση της κάμερας που είναι “χαραγμένη με το εταιρικό λογότυπο από την ίδρυση της Fujifilm το 1934.” Στην τιμή των $1,999, “κάθε μονάδα φέρει ένα μοναδικό σειριακό αριθμό,” και η εταιρεία λέει “αυτές οι μονάδες X100VI με αριθμημένη σειρά συσκευάζονται σε ένα ειδικό κουτί με κυκλοφορία που περιλαμβάνει μια ειδική τιράντα και κάρτες ιστορίας Fujifilm.” Μπορείτε να παραγγείλετε το LE μόνο απευθείας από τη Fujifilm.

See also: Insta360 Go 3 Action Camera: a small GoPro

Σε σύγκριση με άλλες ανάλογες κάμερες, όπως η Ricoh GR III και η Leica Q2, η τιμή της Fujifilm X100VI είναι ανταγωνιστική. Η Ricoh GR III κοστίζει περίπου 900 ευρώ, ενώ η Leica Q2 είναι πολύ πιο ακριβή, με τιμή που ξεπερνά τα 4.000 ευρώ. Ωστόσο, πέρα από την τιμή, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη και άλλα χαρακτηριστικά. Η Fujifilm X100VI προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ισχυρή αυτόματη εστίαση και ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, τα οποία την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Συνολικά, η Fujifilm X100VI προσφέρει μια καλή αξία για την τιμή της, συνδυάζοντας ποιότητα, απόδοση και προηγμένα χαρακτηριστικά σε ένα συμπαγές και κομψό σώμα.

Source: theverge