Η Oppo έχει ήδη παρουσιάσει τη σειρά τηλεφώνων μεσαίας κατηγορίας Oppo Reno 12 στην China τον Μάιο, αλλά φήμες προέκυψαν πριν από μερικές εβδομάδες ότι η σειρά θα κάνει το διεθνές ντεμπούτο της πολύ σύντομα. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Oppo αποφάσισε να υποβαθμίσει σοβαρά τις παγκόσμιες εκδόσεις των Reno 12 και Reno 12 Pro σε σύγκριση με τα κινεζικά Models.

See also: Το design του iPhone 16 Pro Max θα είναι εκπληκτικό!

Μια λίστα αναφοράς που εντοπίστηκε πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι το Reno 12 Pro θα έχει 12 GB αντί για 16 GB μνήμης RAM όπως το κινέζικο μοντέλο. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι το chipset που χρησιμοποιούν τα παγκόσμια και τα κινεζικά μοντέλα.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ήδη ότι το Oppo Reno 12 Pro τροφοδοτείται από επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9200+. Δυστυχώς, η παγκόσμια παραλλαγή φημολογείται ότι διαθέτει chipset MediaTek Dimensity 7300, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Ινδό tipster @Sudanshu.

Επίσης, αν δεν έχετε προσέξει από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, μόνο το Reno 12 Pro διαθέτει τετραγωνισμένη Screen όπως τα κινέζικα Reno 12 και 12 Pro. Το κανονικό μοντέλο έρχεται με διπλή πλευρική κυρτή οθόνη.

Οι αναφορές που κυκλοφορούν στο Twitter υποστηρίζουν ότι το Oppo Reno 12 Pro δεν συνοδεύεται από charger στο κουτί, απλώς ένα καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του τηλεφώνου. Συγκριτικά, το κινέζικο μοντέλο προσφέρει φορτιστή SuperVOOC 80W.

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές των τηλεφώνων υποστηρίζουν ότι τα Reno 12 και 12 Pro διαθέτουν οθόνες 3D AMOLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ανάλυση FHD+ και μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits.

See also: Το foldable τηλέφωνο Magic V Flip έρχεται τον Ιούνιο

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και τα δύο είναι εξοπλισμένα με chipset MediaTek Dimensity 7300, σε συνδυασμό με 12GB RAM και 256GB εσωτερική Storage. Το Reno 12 Pro έρχεται με εσωτερική μνήμη 512 GB ωστόσο.

Όσον αφορά τις κάμερες, και τα δύο phone numbers της σειράς Reno 12 διαθέτουν ρυθμίσεις τριπλής κάμερας, αλλά το μοντέλο Pro είναι πολύ καλύτερο. Το κανονικό μοντέλο διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα Sony LYT-600 50 megapixel, μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 8 megapixels (αισθητήρας Sony IMX355) και μια κάμερα macro 2 megapixel.

Συγκριτικά, το Reno 12 Pro διαθέτει τους ίδιους κύριους αισθητήρες Sony LYT-600 50 megapixel και εξαιρετικά ευρείς αισθητήρες Sony IMX355 8 megapixel, αλλά προσθέτει μια εντυπωσιακή κάμερα 50 megapixel (2x οπτική, 20x ψηφιακή).

Άλλα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων που αναφέρονται περιλαμβάνουν πιστοποιήσεις IP65, υποστήριξη διπλής SIM και 5G, IR blaster, NFC (Near Field Communications) and διπλά ηχεία.

See also: Το πρώτο Special Edition smartphone της Nothing Phone 2a

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την τιμή για τις διεθνείς παραλλαγές, αλλά το Oppo Reno 12 κοστίζει μόλις 375 $ στην Κίνα, ενώ το μοντέλο Pro κοστίζει 470 $. Δεδομένου ότι οι παγκόσμιες παραλλαγές έχουν υποβαθμιστεί σοβαρά ως προς τις προδιαγραφές, ελπίζουμε η Oppo να μειώσει σημαντικά και την τιμή.

Source: phonearena