Το Kunitsu-Gami Μοιάζει με Ένα Χαμένο Παιχνίδι PS2 της Capcom στη σύγχρονη εποχή, και Αυτό Είναι Ένα Ειλικρινές Κομπλιμέντο!

See also: Prince of Persia: The Sands of Time Remake coming in 2026

Μέσα στη δίνη των μεγαλύτερων στούντιο βιντεοπαιχνιδιών που παρουσιάζουν τις τελευταίες τους κυκλοφορίες, η Capcom ξεχωρίζει στο Summer Game Fest με ένα παιχνίδι που θυμίζει την εποχή του PS2. Το Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία tower defense που ακολουθεί τον δικό της ρυθμό, αγνοώντας τις τάσεις σχεδιασμού παιχνιδιών του 2024.

Ενώ το PlayStation’s State of Play stream ανέδειξε το εκρηκτικό Monster Hunter Wilds, το Kunitsu-Gami είναι κάτι ακριβώς το αντίθετο: είναι λιτό, ελαφρώς περίεργο, και θυμίζει ένα παιχνίδι από πριν από 20 χρόνια. Θα έπρεπε να ενθουσιάζει και να συγκινεί το γεγονός ότι η Capcom εξακολουθεί να αναπτύσσει τέτοια παιχνίδια, ειδικά όταν άλλες Ιαπωνικές εταιρείες όπως η Square Enix αποφάσισαν να περιορίσουν παρόμοια έργα.

See also: Diablo 4 Vessel of Hatred: The trailer may traumatize you

Τα πλούσια ζωγραφισμένα γραφικά του Kunitsu-Gami αντλούν έντονα από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη. Το παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα tower defense, όπου το “πυρήνας” που πρέπει να προστατευτεί είναι μια γυναίκα που εκτελεί τελετουργικό χορό σε ένα διεφθαρμένο τοπίο, καθαρίζοντάς το με τις κινήσεις της. Οι πύργοι είναι χωρικοί που ελευθερώνονται από τη πνευματική νόσο και αναλαμβάνουν αμυντικούς ρόλους, όπως ξιφομάχοι που μάχονται τα yokai ή σαμάνοι που παγώνουν τους εχθρούς.

See also: Dragon Age: The Veilguard Disclosure Disappointed

Ως παιχνίδι της Capcom, οι παίκτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ένα katana, καθαρίζοντας τα κύματα από τα yokai πιο γρήγορα από τους χωρικούς. Η ροή του παιχνιδιού καθιερώνεται γρήγορα: κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι παίκτες περιφέρονται σε μια συμπαγή σκηνή, καθαρίζοντας διεφθαρμένες αυξήσεις και συλλέγοντας σφαίρες για να αναθέτουν ρόλους στους χωρικούς και να ανοίγουν το δρόμο για τη νεαρή γυναίκα. Τη νύχτα, τα τέρατα πλημμυρίζουν το τοπίο, κατευθυνόμενα προς τη νεαρή γυναίκα, απαιτώντας στρατηγική τοποθέτηση των χωρικών και ενεργή μάχη από τον παίκτη.

See also: Gears E-Day: New Trailer, New Music, New Era!

Οι πρώιμες στρατηγικές περιλαμβάνουν την επιλογή σημείων στραγγαλισμού για τους χωρικούς και την ισορροπία μεταξύ επιθετικών και υποστηρικτικών ρόλων όπως οι σαμάνοι. Το παιχνίδι αρχικά επιτρέπει απλές αποφάσεις, αλλά νέες ιδέες και στρατηγικές επιπλοκές αναδύονται συνεχώς. Οι παίκτες πρέπει να διαχειρίζονται την πρόοδο της νεαρής γυναίκας για να διασφαλίσουν ότι θα φτάσει στην έξοδο εγκαίρως χωρίς να κατακλύζεται από εχθρούς.

See also: Sonic x Shadow Generations releases on October 25

Επιπλέον στοιχεία, όπως ένας blacksmith για την επισκευή των φραγμών και θησαυροί που απαιτούν την εργασία των χωρικών για να φτάσουν, προσθέτουν επίπεδα στο gameplay. Οι παίκτες συλλέγουν orbs για να ενισχύσουν τους χωρικούς ή τις επιθέσεις τους και ξεκλειδώνουν ειδικές κινήσεις για να βοηθήσουν στη μάχη.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια αδεξιότητα στο UI. Η αλληλεπίδραση με τους χωρικούς και η ανάθεση εντολών περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά μενού, ένα για την ανακατανομή και ένα για την ίαση, το οποίο δεν είναι πολύ διαισθητικό. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση σε πιο έντονες μάχες.

See also: COD: BLACK OPS 6 – Εκδόσεις & Προπαραγγελίες

Παρά αυτές τις ιδιορρυθμίες, η πειραματική φύση του παιχνιδιού και ο σχεδιασμός με γνώμονα το θέμα το κάνουν να μοιάζει με ένα παιχνίδι από τις αρχές του 2000. Σε αντίθεση με το Exoprimal, το οποίο είχε ένα σύστημα προόδου τύπου battle pass, το Kunitsu-Gami είναι απαλλαγμένο από τις τάσεις των παιχνιδιών του 2024. Είναι ένα παιχνίδι που οδηγείται από έμπνευση και όχι από διάσημα game mechanics ή live-service φιλοδοξίες.

Τα αρχικά επίπεδα του Kunitsu-Gami μπορεί να μην εντυπωσίασαν αμέσως, αλλά η υπέροχη καλλιτεχνική διεύθυνση και το ευχάριστο gameplay δείχνουν υποσχέσεις. Ζητά από τους παίκτες να σκέφτονται χωρίς να τους κατακλύζει, ισορροπώντας απλές στρατηγικές αντί για σύνθετες μηχανικές. Με χώρο για ανάπτυξη σε στρατηγικά επίπεδα, το Kunitsu-Gami θα μπορούσε να γίνει μία από τις κρυφές επιτυχίες του 2024 ή ένα παιχνίδι που θα θυμόμαστε με αγάπη στο μέλλον, καθώς τα παιχνίδια κατηγορίας AAA γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα και ακριβότερα.

Source :: pcgamer