Στις πλέον με υψηλότερη ανάλυση (άρα και πιο καθαρές) βιντεοκλήσεις WhatsApp έχετε την δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη σας και να έχετε ομαδικές κλήσεις με έως και 32 άτομα.

Το WhatsApp αναβαθμίζει τις δυνατότητες βιντεοκλήσεών του. Η πλατφόρμα, που ανήκει στη Meta, ενισχύει τις κλήσεις της με μια νέα δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης, έναν μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων και μια λειτουργία προβολής ομιλητή, προκειμένου να γίνει μια πιο βιώσιμη ανταγωνιστική επιλογή απέναντι στα Zoom, FaceTime and Google Meet.

See also: Το watchOS 11 φέρνει το “Live Activities” στο Apple Watch

Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι χρήσιμη για να παρακολουθείτε βίντεο μαζί, να μοιράζεστε περιεχόμενο που δεν μοιράζεται εύκολα ή να επιλύετε προβλήματα στις συσκευές των γονιών σας. Επίσης, επιτρέπει την κοινή χρήση ήχου, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να συνομιλείτε με άλλους ενώ βλέπετε την οθόνη τους.

Το WhatsApp επέκτεινε επίσης τον αριθμό συμμετεχόντων σε 32 άτομα στις βιντεοκλήσεις. Το νέο όριο ισχύει για όλες τις πλατφόρμες. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από το προηγούμενο όριο των οκτώ ατόμων, το οποίο είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2020 όταν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους.

See also: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Η προβολή ομιλητή είναι μια άλλη βελτίωση στην ενημέρωση του WhatsApp (η οποία είναι ήδη μια τυπική λειτουργία σε πολλές άλλες πλατφόρμες κλήσεων). Σε μια ομαδική κλήση, το άτομο που μιλάει εμφανίζεται πρώτο στη σειρά των συμμετεχόντων και η εικόνα του επισημαίνεται, διευκολύνοντας την αναγνώριση του ατόμου που έχει τον λόγο.

Το WhatsApp τόνισε επίσης την πρόσφατη μετάβασή του στο codec MLow για καθαρότερες κλήσεις. Η νέα συμπίεση θα πρέπει να εξαλείφει τον θόρυβο και την ακύρωση ηχούς, κάτι που είναι χρήσιμο για θορυβώδη περιβάλλοντα. Επίσης, οι βιντεοκλήσεις θα μεταδίδονται σε υψηλότερη ανάλυση αν το δίκτυό σας είναι αρκετά γρήγορο για να το υποστηρίξει.

Source :: engadget