Το Apple CarPlay αναβαθμίζεται – Εδώ είναι τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν στο WWDC 2024

Η τελευταία έκδοση του Apple CarPlay θα δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές προσαρμογής από ποτέ.

See also: Apple Music Classical: Now available on CarPlay

Το Apple WWDC 2024 τελείωσε, και ενώ πράγματα όπως το VisionOS 2, the iOS 18 and the Apple Intelligence τράβηξαν όλα τα βλέμματα, μια ανακοίνωση δεν έλαβε την προσοχή που της άξιζε.

Οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση του CarPlay τόσο στην οθόνη ψυχαγωγίας του οχήματος όσο και στον πίνακα οργάνων του οχήματος. Όχι μόνο η συνολική αίσθηση θα διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή, αλλά οι οδηγοί θα έχουν επίσης τον έλεγχο του πώς εμφανίζονται οι πληροφορίες.

See also: YouTube: introduces Thumbnail Option by creators

Σας λείπουν τα αναλογικά όργανα με δείκτες του πίνακα οργάνων σας; Μπορείτε να τα επαναφέρετε. Προτιμάτε όλες τις ψηφιακές οθόνες; Μπορείτε να τις ρυθμίσετε. Θέλετε να μετακινήσετε το μενού πλοήγησης στην πλευρά του συνοδηγού ή να προσθέσετε μια εικόνα φόντου; Κάντε το.

Φυσικά, το πόση προσαρμογή θα είναι διαθέσιμη θα εξαρτηθεί από το πόσο το επιτρέπει ο κατασκευαστής σας, ενώ το πόσες πληροφορίες μπορούν να εμφανιστούν θα εξαρτηθεί από το πόσες πληροφορίες δίνει το αυτοκίνητο στο λογισμικό εξαρχής.

See also: iPadOS 18: Ανανεώσεις στις εφαρμογές και νέες AI δυνατότητες

Επιπλέον, η Apple υποσχέθηκε αρκετές νέες εφαρμογές που θα δώσουν στους οδηγούς περισσότερο έλεγχο στα οχήματά τους. Μια επεκταμένη αρχική οθόνη, λέει η Apple, θα περιλαμβάνει κουμπιά για πράγματα όπως έλεγχο κλιματισμού, υποβοήθηση οδήγησης και κάμερες στάθμευσης, καθώς και αναδυόμενες ειδοποιήσεις για σημαντικές πληροφορίες όπως η εναπομένουσα φόρτιση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Ο Ben Crick από την ομάδα σχεδίασης της Apple είπε ότι το νέο CarPlay “σας επιτρέπει να εκφράσετε τη δική σας φιλοσοφία σχεδίασης για να δημιουργήσετε μια εικονική, ατομική εμφάνιση προσαρμοσμένη σε εσάς, τα οχήματά σας και τις μοναδικές τους λειτουργίες.” Οι δημιουργίες δεν θα μοιάζουν απλώς με την Apple, είπε, και δεν θα είναι αντίγραφο του προεπιλεγμένου συστήματος. “Έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας μοναδικός εορτασμός και των δύο εμπορικών σημάτων."

See also: Η Samsung Ανακοινώνει τα Νέα Μοντέλα Monitor για το 2024

Η Apple δεν είπε με ποιους κατασκευαστές συνεργάζεται, αλλά το TechRadar επισήμανε ότι η Porsche and the Aston Martin έχουν προεπισκοπήσει μια νέα έκδοση του CarPlay στα επερχόμενα οχήματά τους, οπότε είναι λογικό να αναμένουμε πλήρη λειτουργικότητα τουλάχιστον με αυτά τα δύο εμπορικά σήματα.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά είπε ότι η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος.

Source :: zdnet